Hoe werkt het aanvragen van een Let's Encrypt SSL met de Legacy module?

Hoe werkt het aanvragen van een Let's Encrypt SSL met de Legacy module?

Bijgewerkt door Vimexx op 18-04-2019

Over het algemeen kan je gewoon langs de normale route een SSL certificaat aanvragen.
Soms wil je echter kunnen inzien waar de SSL aanvraag vastloopt en heb je hiervoor een log nodig.

1. Legacy SSL certificaten (Handmatig)
    1. Ga naar Legacy SSL certificaten
    2. Configureer de SSL aanvraag

Deze Legacy SSL module ondersteunt echter geen Wildcard certificaten.
Voor het aanvragen van een Wildcard certificaat kan je een aangepaste aanvraag doen.

1. Legacy SSL certificaten (Handmatig)

Als je tegen problemen aanloopt bij het gebruik van de SSL module, dan kan je de oude module gebruiken.
Deze is wat lastiger in gebruik, maar wel stabieler en hij geeft een log van je aanvraag weer.

De handmatige aanvraag is iets lastiger dan de reguliere route, maar met dit artikel moet ook dit gewoon lukken!

1a. Ga naar Legacy SSL certificaten

Legacy SSL certificaten

Ga eerst in DirectAdmin naar SSL certificaten. Vervolgens klik je daar op Legacy SSL certificaten, rechts bovenin.
Je komt nu op een scherm met opties.

1b. Configureer de SSL aanvraag

Hier dien je de SSL aanvraag te configureren.

Legacy SSL intellingen

Selecteer van de middelste opties, de derde keuze. Free & automatic certificate from Let’s Encrypt.

Daaronder vul je een E-Mail adres en selecteer je de gewenste (sub)domeinen.

Let op!
Je kunt slechts voor 1 domein (en eventuele pointers) tegelijk een SSL aanvraag doen.
Als je meerdere domeinen hebt, kan dit dus niet in 1 handeling geregeld worden.

Klik nu op Save om het certificaat aan te vragen.
De log wordt nu getoond.

Success

Als alles goed gegaan is, zou de log er als bovenstaande afbeelding uit moeten zien.
Dit moet dus eindigen op Certificate for voorbeeld.nl has been created successfully!

Als dat goed gegaan is, zal binnen 10 tot 30 minuten het certificaat zichtbaar actief zijn.
Je kunt dan ook controleren of deze goed geïnstalleerd is. Hoe je dat kunt doen staat hier uitgelegd.

Je kunt deze methode ook gebruiken voor het aanvragen van certificaten voor subdomeinen!

Mocht je er ondanks deze handleiding niet uitkomen, dan helpen we je graag!
Hiervoor kan je langs onze chat of middels een ticket contact met ons opnemen.