Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 04-04-2018

Een groot voordeel van het CMS WordPress, is dat dit Content Management Systeem vele verschillende plugins heeft. Door een of meerdere plugins te installeren, kun je een standaard WordPress website helemaal aan jouw specifieke eisen, wensen en verwachtingen laten voldoen. Vind je jouw WordPress website nu nog iets te veel lijken op vele andere websites in dit CMS? Dan raden wij je aan om een of meerdere plugins te installeren, zodat je hier direct verandering in kunt brengen.

 

Ben je een beginnend WordPress gebruiker, dan kan het lastig zijn de juiste plugins voor jouw website te vinden. Gelukkig kunnen wij je een handje helpen. Dit doen we door de populairste plugins van het CMS WordPress op een rijtje te zetten. Door onderstaande lijst plugins door te nemen, vind je wellicht een uitbreiding die perfect bij jouw website past.

 

1. Contact Form 7

Met de plugin Contact Form 7 kun je een contactformulier op maat ontwikkelen. Je kunt niet alleen kiezen hoeveel velden jouw contactformulier moet krijgen, maar ook wat er in deze velden moet staan. Deze plugin heeft maar liefst 1 miljoen actieve installaties.

 

2. Jetpack

Jetpack is één plugin, maar de plugin bestaat wel uit meerdere onderdelen. Zo kun je met deze plugin de statistieken van je website zien en evalueren, maar ook contactformulieren maken, social media knoppen toevoegen aan je website en ga zo maar door. Omdat de plugin uit meerdere waardevolle onderdelen bestaat, is deze erg populair. Ook Jetpack heeft meer dan 1 miljoen actieve installaties.

 

3. Google Analytics by Yoast

Ontwikkelaar Joost de Valk – beter bekend als Yoast – heeft diverse plugins ontwikkeld voor WordPress. Eén van de populairste plugins die de ontwikkelaar gemaakt heeft voor het CMS, is Google Analytics by Yoast. Deze plugin zorgt ervoor dat Google Analytics volledig meeloopt met jouw website. Zo kun je Google Analytics nog beter gebruiken om jouw WordPress website te verbeteren.

 

4. Yoast SEO

Naast Google Analytics by Yoast, heeft Joost de Valk ook de plugin Yoast SEO ontwikkeld. Deze plugin helpt je om de content op je website zoekmachine vriendelijker te maken. Door deze plugin te gebruiken, komt jouw website hopelijk hoger in de zoekresultaten van Google terecht.

 

5. All in One SEO

Ben je niet tevreden over de plugin Yoast SEO of zoek je een extra plugin voor zoekmachineoptimalisatie, om naast Yoast SEO te gebruiken? Dan kun je de plugin All in One SEO downloaden. Deze plugin optimaliseert jouw website volledig automatisch voor de populaire zoekmachine Google. Waar je met Yoast SEO zelf actief aan de slag gaat met zoekmachineoptimalisatie, helpt deze plugin jou automatisch met SEO op de achtergrond. Dit maakt de plugin dan ook erg populair.

 

6. Regenerate Thumbnails

Wil je een afbeelding op je website zetten? Dan is het vaak nodig deze een beetje aan te passen, zodat de afbeelding de juiste afmetingen heeft voor je website. Installeer je de plugin Regenerate Thumbnails, dan is het aanpassen van afbeeldingen niet meer nodig. Deze plugin past afbeeldingen namelijk automatisch voor je aan, zodat je deze direct op je website kunt zetten.

 

7. W3 Total Cache

Wil je de snelheid van je website verhogen? Dan installeer je de plugin W3 Total Cache. Deze plugin helpt je de snelheid van je website te verhogen door middel van caching.

 

8. WP Super Cache

Heb je de plugin W3 Total Cache een tijdje gebruikt, maar ben je niet zo tevreden over deze plugin? Dan kun je WP Super Cache downloaden. Ook deze plugin kan je website sneller maken door middel van caching. De plugin heeft dan ook dezelfde functie als W3 Total Cache, maar werkt net iets anders. Vind je W3 Total Cache niet prettig werken, dan is deze plugin wellicht iets voor jou.

 

9. WordPress Importer

WordPress Importer is een plugin die je gebruikt om berichten, reacties op berichten of zelfs complete pagina’s eenvoudig en snel te importeren. Je kunt deze plugin overigens ook gebruiken om snel berichten, reacties en/of pagina’s te exporteren.

 

10. Really Simple CAPTCHA

Krijg je veel spam binnen via jouw WordPress website? Dan installeer je de plugin Really Simple CAPTCHA. Dit is een beveiligingsplugin die specifiek ontwikkeld is voor het tegenhouden van spam. De plugin is eenvoudig, maar wel erg effectief. Installeer je Really Simple CAPTCHA, krijg je direct beduidend minder spam binnen.

 

11. NextGEN Gallery

Wil je een fotogalerij toevoegen aan je website? Dan kun je dit het beste doen met de plugin NextGEN Gallery. Dit is de populairste fotogalerij plugin van WordPress van dit moment.

 

12. WP-PageNavi

De plugin WP-PageNavi helpt je de navigatie van jouw website te verbeteren. Dit maakt je site niet alleen gebruiksvriendelijker, maar ook gemakkelijker te indexeren door zoekmachines als Google. Dit betekent dat deze plugin je hopelijk ook kan helpen hoger in de zoekresultaten van Google en andere zoekmachines te komen.

 

13. Google XML Sitemaps

Tot slot is er nog de WordPress plugin Google XML Sitemaps. Deze plugin helpt je om een goede XML sitemap te maken. Deze sitemap zorgt ervoor dat jouw website beter geïndexeerd wordt door zoekmachines als Google. Het gevolg? Jouw website komt hoger in de zoekresultaten van Google te staan, zonder dat je hier zelf iets voor hoeft te doen.

 

14. TinyMCE Advanced

Wil je teksten en/of afbeeldingen beter kunnen bewerken? Dan download je deze plugin. Deze plugin betreft namelijk een uitbreiding van het standaard opmaakprogramma van WordPress.

 

15. Akismet

Akismet controleert alle reacties die je op jouw WordPress website krijgt. Reacties die de tool herkent als spam, worden direct verwijderd. Zo heb je minder spam onder je berichten, zonder dat je hier zelf iets voor hoeft te doen.

 

- 5 van 5 sterren -