Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 20-07-2017

Niet alleen horecaondernemers kunnen meer geld verdienen rond Koningsdag, ook online ondernemers kunnen van deze nationale feestdag profiteren. Heb jij een eigen webwinkel en wil je meer geld verdienen rond de verjaardag van koning Willem-Alexander? Lees dan in dit artikel welke drie eenvoudige tips jouw online business kunnen boosten rond de verjaardag van de koning.

 

Tip 1: organiseer een Koningsdag kortingsactie

Ten eerste kun je meer geld verdienen rond Koningsdag door een speciale Koningsdag kortingsactie te organiseren. Het maakt niet uit wat voor producten je verkoopt in jouw online shop, want je kunt altijd wel een relevante Koningsdag actie bedenken voor je klanten. Verkoop je bijvoorbeeld beautyproducten, dan geef je korting op oranje oogschaduw, oranje nagellakjes en ga zo maar door. Heb je een webwinkel met dameskleding, dan organiseer je een kortingsactie op alle feestelijke kledingstukken in je collectie.

 

Heb je geen oranje items in jouw assortiment? Dan kun je alsnog een kortingsactie rond Koningsdag organiseren, want je kunt ook korting geven op producten die helemaal niet oranje zijn. Heb je een goed verhaal bij jouw actie, dan kun je op bijna alle producten wel korting geven. Wil je bijvoorbeeld korting geven op alle feestelijke jurkjes, dan kun je hier vast wel een leuk verhaal bij verzinnen dat iets met Koningsdag te maken heeft.

 

Tip 2: zet Koningsdag gerelateerde producten in de schijnwerper

Op Koningsdag gaat vrijwel iedereen de straat op in de nationale kleur van Nederland, ofwel oranje. Je kunt de verkoop van jouw oranje producten boosten door deze producten in de weken voor Koningsdag duidelijk in de schijnwerper te zetten. Heb je bijvoorbeeld een webwinkel met herenkleding en heb je diverse oranje shirts, broeken, truien of accessoires? Dan licht je deze producten uit op jouw homepage, zodat je deze items meer kunt verkopen rond Koningsdag.

 

Tip: begin niet te laat met het in de schijnwerper zetten van de oranje producten in jouw assortiment. De meeste mensen die nog oranje kledingstukken nodig hebben, kopen deze namelijk in de week voor Koningsdag. Zet de producten één week voor Koningsdag in de schijnwerper van jouw online shop en je genereert het maximale aantal verkopen voor deze producten.

 

Tip 3: verstuur een Koningsdag nieuwsbrief

Tot slot kun je ook een Koningsdag gerelateerde nieuwsbrief versturen naar de klanten van jouw online shop. In deze nieuwsbrief kun je jouw Koningsdag kortingsactie (zie tip 1) aankondigen, maar je kunt hier ook jouw Koningsdag producten (zie tip 2) uitlichten. Wij raden je aan om de nieuwsbrief ruim voor Koningsdag te versturen, zodat zo veel mogelijk klanten van de Koningsdag kortingsactie kunnen profiteren of zo veel mogelijk mensen jouw oranje Koningsdag producten kunnen bestellen.

- 5 van 5 sterren -