Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 11-07-2018

SEO is een belangrijk onderdeel van online marketing en staat voor Search Engine Optimization. In het Nederlands betekent dit niets meer, dan zoekmachineoptimalisatie. Het doel van SEO is het verbeteren van de posities van een website in de zoekresultaten. Immers, des te hoger je in deze resultaten komt te staan met je website, des te groter is de kans dat een bezoeker op je website terechtkomt. Meer bezoekers betekent vaak een hogere omzet! Reden genoeg om hier serieus mee aan de slag te gaan. Een van de aspecten van SEO, is het schrijven van SEO teksten. In dit artikel geven we je tips om hiermee te beginnen!

 

Tip 1: denk niet alleen aan de zoekmachines

Wanneer je begint met het schrijven van SEO teksten, ben je waarschijnlijk al snel geneigd om naar de wensen van de zoekmachines te kijken. Hoe beoordeeld een zoekmachine mijn teksten? Welke factoren zijn belangrijk? Moet ik mijn belangrijkste zoekwoord meer dan twintig keer terug laten komen? Enzovoorts. Doe dit niet! Verstandiger is het om vanuit de lezer te denken. Immers, een lezer moet op basis van de SEO tekst worden aangezet om over te gaan tot een aankoop of het aanvragen van offertes.

 

Tip 2: kies de zoekwoorden waarop je wilt scoren

Google biedt haar gebruikers een handige Keyword Tool aan, waarin je de zoekvolumes per zoekwoord kunt achterhalen. Maak gebruik van deze tool, om te bepalen op welke zoekwoorden je straks wilt scoren. Op basis van de gevonden zoekwoorden, kun je vervolgens onderwerpen voor de teksten bedenken. Houd er rekening mee dat de concurrentie het grootst is bij de zoekwoorden met de hoogste zoekvolumes.

seo text

Tip 3: let ook op de longtail zoekwoorden

Vaak is men geneigd om een tekst voornamelijk te richten op losse zoekwoorden, die doorgaans uit niet meer dan twee woorden bestaan. Denk bijvoorbeeld aan een zoekwoord als “beste vaatwasser”. Het is verstandiger om ook naar zogenaamde “longtail keywords” te kijken. Dit zijn veel langere zoekwoorden, die bijvoorbeeld uit vier, vijf of zes woorden bestaan.

 

In het voorbeeld van de “beste vaatwasser” zouden dit “de beste zuinig vaatwasser”, “de vaatwasser met het beste energielabel”, enzovoorts, kunnen zijn. Op deze manier scoor je op veel meer zoekwoorden!

 

Tip 4: zorg voor een duidelijke opbouw van teksten

Een SEO tekst dient vaak niet alleen voor het behalen van hogere posities in de zoekresultaten. Zorg er ook voor dat de lezer bij de tekst betrokken blijft! Dit doe je door voor een duidelijke opbouw te zorgen en op een leuke manier te schrijven.

Wil je graag reageren op dit blog artikel? Dat kan! Bekijk het topic in ons Vimexx forum!

- 5 van 5 sterren -