Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 26-10-2018

Wil je dat jouw WordPress website hoger in Google komt? Dan moet je je actief bezig houden met SEO. De afkorting SEO staat voor Search Engine Optimization, in het Nederlands ook wel zoekmachineoptimalisatie genoemd. Houd je je bezig met SEO, dan verbeter je jouw website op diverse vlakken met als doel een hogere positie in de zoekresultaten van Google te krijgen.

 

Je kunt je website op eigen houtje verbeteren, maar je kunt hier ook een handige plugin voor gebruiken. In dit artikel lees je wat de vijf bekendste, populairste en beste SEO plugins voor WordPress zijn. Installeer je een of meerdere van de plugins die we in dit artikel beschrijven, dan komt je website al snel hoger in Google. 

 

Yoast SEO

Yoast SEO wordt ook wel Yoast genoemd. Dit is een van de bekendste en populairste SEO plugins van WordPress. Dit komt niet alleen omdat de plugin erg goed werkt, maar ook omdat deze vele verschillende functies heeft. Met Yoast kun je bijvoorbeeld een on page SEO analyse uitvoeren, maar ook een XML sitemap genereren.

 

Bovendien geeft de plugin je tips bij het optimaliseren van je webpagina’s. Is de titel van een pagina bijvoorbeeld te lang? Dan geeft de plugin dit direct aan. Ook als het keyword van een pagina niet in de tekst van de betreffende pagina wordt vermeld, krijg je een melding. Handig! De plugin werkt niet alleen goed, maar is bovendien erg gebruiksvriendelijk. Ook als beginnende WordPress gebruiker is het niet lastig om jouw positie in de zoekresultaten van Google te verbeteren met deze plugin.

 

SEO Auto Linker

Bij het indexeren van je website, kijkt Google onder andere naar de populariteit van je site. Hoe meer links er naar je site verwijzen, des te populairder je website is volgens Google. Dit betekent dat jouw website een hogere positie krijgt in de zoekresultaten.

 

Wat velen niet weten, is dat Google hierbij ook naar de interne links op je website kijkt. Heb je veel interne links op je site? Dan krijg je automatisch een hogere positie in de zoekresultaten. Helaas kost het tijd om veel interne links op je website te plaatsen. Wil je tijd besparen, zonder te besparen op je interne links? Dan kun je de plugin SEO Auto Linker installeren.

 

Deze plugin genereert jouw interne links automatisch. Jij hoeft alleen aan te geven op welk zoekwoord je wil linken en naar welke pagina er gelinkt moet worden: de plugin doet de rest. Op alle pagina’s waar het betreffende zoekwoord staat, wordt een link geplaatst. En hier hoef je zelf helemaal niets voor te doen.

WP Smush

Afbeeldingen zijn waardevol, maar ze maken je website wel langzaam. Zeker als de afbeeldingen op je website een groot formaat hebben, duurt het lang voor jouw website helemaal ingeladen is. Dit heeft niet alleen een negatief effect op de gebruiksvriendelijkheid van je site, maar ook op je positie in Google. Langzame websites worden namelijk minder hoog geplaatst door de zoekmachine.

 

Je kunt hier verandering in brengen door de vele afbeeldingen op je site te verkleinen. De handige plugin WP Smush helpt je hierbij. Deze gratis plugin verkleint de afbeeldingen die jij op je website wil plaatsen op het moment dat je deze aan het uploaden bent. Gebruik je deze plugin, dan weet je zeker dat een afbeelding van 5MB niet op je site zal komen. En heb je al afbeeldingen op je website staan? Dan kun je WP Smush gebruiken om deze te verkleinen.

 

Redirection

De plugin Redirection is - zoals de naam al verklapt - een redirect manager. Met deze plugin kun je redirections managen, maar ook 404-foutmeldingen op je website in de gaten houden. Heeft jouw website wat losse eindjes? Dan kom je hier snel genoeg achter als je deze plugin installeert. De plugin helpt je eventuele losse eindjes snel op te sporen en bovendien op de juiste manier op te lossen.

 

Dit is zeker goed voor de zoekmachineoptimalisatie van jouw website, want Google houdt niet van foutmeldingen. Heeft jouw site geen enkele 404-foutmelding, dan is de kans op een hoge positie in de zoekresultaten beduidend groter.

 

WP Fastest Cache

Tot slot kun je de plugin WP Fastest Cache installeren als je jouw website hoger in Google wil krijgen. Met deze caching plugin maak je jouw website een stuk sneller. En omdat Google van snelle websites houdt, leidt dit doorgaans zeker tot een hogere positie in de zoekresultaten.

 

Goed om te weten: WP Fastest Cache is zeker niet de enige caching plugin. Wel werkt deze plugin over het algemeen beter dan vergelijkbare plugins. Ook is WP Fastest Plugin erg gebruiksvriendelijk. De plugin heeft niet veel instellingen, dus ook de leek kan deze tool prima gebruiken om zijn of haar website sneller te maken.

- 5 van 5 sterren -