Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 28-05-2018

Een goede website ziet er niet alleen professioneel en aantrekkelijk uit, maar heeft bovendien een snelle laadtijd. Websites die er lang over doen om volledig in te laden, worden sneller weg geklikt door de ongeduldige internetgebruiker. Is jouw website niet zo snel? Dan is de kans groot dat je websitebezoekers en dus indirect ook omzet en winst misloopt. Gelukkig kun je hier eenvoudig iets aan doen, door middel van een cache.

 

Wat is caching?

Caching betreft een manier om gegevens tijdelijk op te slaan. Dit gebeurt op het systeem van de internetgebruiker, ofwel de bezoeker van jouw website. Maak je gebruik van een cache op je website, dan worden afbeeldingen, stylesheets en ook statische webpagina’s als tijdelijke internetbestanden opgeslagen op het systeem van jouw websitebezoeker. Door het tijdelijk opslaan van de bestanden, hoeven deze niet opnieuw opgevraagd te worden van het internet. Het gevolg? Je website laadt veel sneller, zonder dat je hier iets voor hoeft te doen.

Pagespeed

Het voordeel van caching

Steeds meer ondernemers maken gebruik van caching. Dit is niet voor niets, want het gebruik van een cache maakt jouw website een stuk sneller. Niet bij het eerste websitebezoek, maar wel bij het tweede en eventueel derde of vierde bezoek aan jouw website. Het indirecte gevolg van jouw snelle website is dat je geen websitebezoekers meer verliest door lange laadtijden. Dit betekent dat je mogelijk meer orders krijgt en dus meer omzet en winst realiseert.

 

Caching instellen voor jouw website

Maak jij nog niet gebruik van caching en ben je niet tevreden over de snelheid waarmee jouw website ingeladen wordt? Dan raden wij je aan om ook een cache in te stellen, net zoals vele andere internetondernemers hebben gedaan.

 

Hoe je caching in moet stellen voor jouw website, is afhankelijk van het CMS dat je gebruikt. Gebruik je WordPress, dan maak je gebruik van een WordPress caching plugin om een cache in te stellen voor je website. Gebruik je Joomla als CMS, dan moet je de cache op een andere manier instellen. Wij raden je aan om online te achterhalen hoe je een cache in moet stellen op jouw CMS. Voor je het weet, heb je caching ingesteld en laadt jouw website veel sneller in.

Wil je graag reageren op dit blog artikel? Dat kan! Bekijk het topic in ons Vimexx forum!

- 5 van 5 sterren -