Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 30-04-2018

Voor je jouw website of webwinkel online kunt zetten, moet je een hostingpakket afsluiten. Dit lijkt gemakkelijker, maar zeker voor de leek is dit lastiger dan het lijkt. Dit komt omdat er vele verschillende hosting varianten zijn. Eén van deze varianten is shared hosting. Meer over deze vorm van hosting, lees je op deze pagina. Zo lees je niet alleen wat shared hosting is, maar ook wat de voor- en nadelen zijn van deze vorm van hosting.

 

Shared hosting

Bij shared hosting wordt er gebruik gemaakt van één webserver, die in meerdere stukjes gedeeld wordt. Neem je een shared hostingpakket af, dan krijg je een van de stukjes van deze webserver. De andere stukjes worden verhuurd aan andere mensen. Bij shared hosting neem je dus geen complete webserver af, maar huur je een deel van een server. De capaciteit van de webserver wordt gedeeld.

 

De voordelen van shared hosting

Shared hosting heeft diverse voordelen. Het eerste voordeel van shared hosting – en tevens ook een van de belangrijkste voordelen van deze vorm van hosting – is dat shared hosting relatief goedkoop is. Je betaalt namelijk niet voor de complete server, maar huurt slechts een deel van de server. Op deze manier bespaar je geld.

 

Daarnaast is shared hosting erg flexibel. Je kunt namelijk een klein deel van de server huren, maar ook een groter deel gebruiken. En huur je nu een klein deel, maar wil je graag uitbreiden? Dan is dit vaak gewoon mogelijk. Dit geef je door aan je hostingprovider en je krijgt vrijwel direct een groter deel van de webserver, met meer capaciteit.

Tot slot hoef je je als klant geen zorgen te maken om het onderhoud aan de webserver. Omdat de server van de hostingprovider blijft, is de hoster verantwoordelijk voor goed onderhoud. Jij houdt je hier verder niet mee bezig, maar hebt wel de garantie dat de server waar je een deel van huurt, goed onderhouden wordt.

 

De nadelen van shared hosting

Shared hosting heeft diverse voordelen, maar er zijn ook enkele nadelen. Het is belangrijk van deze nadelen op de hoogte te zijn, voor je een shared hostingpakket afsluit. Het eerste nadeel van shared hosting, is dat de capaciteit gelimiteerd is. Je kunt je hostingpakket wel iets uitbreiden, maar er is een grens. Een ander nadeel van deze vorm van hosting, is dat de andere gebruikers op de server voor problemen kunnen zorgen. Dit is vervelend, want hier kun jij als klant niets aan doen.

 

Tot slot zijn de mogelijkheden voor maatwerk beperkt als je een shared hostingpakket afneemt. Vind je maatwerk een must? Dan kun je beter een hostingpakket afnemen dat hier beter op in kan spelen.

Wil je graag reageren op dit blog artikel? Dat kan! Bekijk het topic in ons Vimexx forum!

- 5 van 5 sterren -