Vimexx Facebook

Onderwerp: Blokkeren Bing

05-01-2023 17:30

Via Bing webmaster tools is te zien dat Bing IP adressen geblokkeerd wordt door Vimexx. De Bing helpdesk bevestigt dat. Ik ben nu een maand aan het bakkeleien met Vimexx, maar men verzint telkens redenen om er niets aan te doen. Bing publiceert de IP adressen die ze gebruiken op https://www.bing.com/toolbox/bingbot.json. Eerst kan Vimexx niet checken met ranges, als ik een script aanlever dat ranges controleert wil men het script niet gebruiken, men verwijst naar de Bing helpdesk (die begrijperlijkerwijs bij herhaling verwijst naar de genoemde lijst), men wil vanwege AVG  (flauwe smoes) niet de lijst van geblokkeerde IP addressen geven zodat ik kan checken welke Bing IP adressen daar tussen zitten, etc. Lijkt me dat veel Vimexx klanten hier last van zullen hebben en hun websites niet geindexeerd worden door Bing cq. een bestaande vermelding in Bing niet wordt bijgewerkt als pagina's veranderen. Mochten andere klanten hetzelfde probleem ervaren (eenvoudig te checken door in Bing webmaster tools een sitemap.xml proberen toe te voegen), dat graag vermelden. Hopelijk kan Vimexx tot actie bewogen worden als meer klanten daar om verzoeken. Vind het redelijk absurd dat Vimexx de blokkade van Bing niet op wil heffen en klanten van Vimexx hun website niet (goed) vermeld op Bing kunnen krijgen.

10-01-2023 17:44
#4216

Uiteindelijk heeft Vimexx toch de Bing IP adressen gedeblokkeerd.

28-03-2023 21:49
#4373

Beste Andre,

Op dit moment zit ik met hetzelfde probleem. Ik kan geen sitemap toevoegen krijg dan een timeout error.
Bing geeft idd aan dat het geblokkeerd word door mijn Hosting Vimexx dus. Vimexx geeft nu als laatste antwoord dat het wel om 4000 ip adressen gaat en dit wel dagen kan duren en ze zien het niet zitten om daar aan te beginnen.
En sturen mij weer naar Bing, maar dit ga ik niet doen omdat het probleem is ontstaan door het systeem van Vimexx dus zullen zij dit probleem ook op moeten lossen.

Dus ik ga er ook vanuit dat ze dit gaan doen.

M.v.g. Marcel Wuring
Mbits-web-content

31-03-2023 15:19
#4380

Beste Marcel,

Dit zijn een kleine 4000 IP adressen (3968, om precies te zijn), en er zijn verschillende systemen waarin blokkades op kunnen treden.
Deze kunnen in de router zitten, door een Apache module, en andere beveiligingen geblokkeerd worden.
We kunnen niet al deze IP's één voor één in alle systemen controleren, omdat de mogelijkheid bestaat dat één of enkele IP's hiervan geblokkeerd zijn, ben ik bang.
Dat zou uren, zo niet dagen kosten.

Als Bing opmerkt dat er blokkades optreden, moeten ze je ook kunnen vertellen welke IP's er geblokkeerd worden.
Die informatie hebben we nodig om de blokkade te kunnen traceren. Heb je deze voor ons?

We horen graag van je!

Met vriendelijke groet,
Arnoud

28-03-2023 12:56 Arnoud Rutgersvimexx

Beste Vimexx,

Jullie service vind ik tot vandaag super alleen vind ik het vorige antwoord kort door de bocht.
Jullie systeem blokkeerd door welke reden dan ook IP adressen en als klanten hier last van krijgen zullen jullie dit ook op moeten lossen.
Ik ben niet de enige met dit probleem zoals hieronder.

https://www.vimexx.eu/forum/8-webhosting/1392-blokkeren-bing

Dus ik ga er vanuit dat dit probleem opgelost gaat worden door jullie.

Ik heb mijn best gedaan om ook Bing hier over te melden zij hebben hier een antwoord over gegeven.

En ik wordt niet graag naar het kastje en de muur gestuurd, dus ga ik er vanuit dat na dit antwoord jullie dit netjes op gaan lossen ook al duurt dit dagen. Het probleem is namelijk door jullie systeem ontstaan.

Met vriendelijke groet,

Marcel Wuring

28-03-2023 21:30 Marcel Wuring

Hi Marcel,

Bedankt voor je bericht. Het probleem is juist, wij blokkeren een groot aantal IP adressen om er voor te zorgen dat de servers zelf geen problemen krijgen met te veel aanvragen en hierdoor instabiel worden. We kunnen checken of bepaalde IP adressen er wel of niet tussen zitten. Alleen kunnen wij niet gehele ranges opzoeken en moeten wij dus echt specifieke IP adressen hebben zodat we dit dan ook voor je na kunnen kijken. 

Met vriendelijke groeten,
Erick Koops

31-03-2023 15:06 Erick Koopsvimexx

Beste Vimexx,

En alsnog verwacht ik dat jullie het probleem netjes gaan oplossen en nee ik ga bing niet dwingen om losse ip adressen te gaan leveren door jullie onkunde.

Met vriendelijke groet,

Marcel Wuring

31-03-2023 15:16 Marcel Wuring

31-03-2023 15:20
#4381

Dit gaat nog wel even duren op deze manier helaas

Met vriendelijke groet,

Marcel Wuring


 

03-04-2023 23:20
#4385

Resume!

Hi Marcel,

Bedankt voor je bericht. Ik heb even overlegd met systeem beheer en het volgende probleem is is dat de genoemde IP adressen, de ranges worden gebruikt voor malafide praktijken. Hierdoor dat ze zijn geblokkeerd. En dat is dan ook de reden waarom wij specifiek de ip adressen willen achterhalen zodat we dan ook deze kunnen nalaten kijken door systeem beheer en hier actief voor ondernemen.

Met vriendelijke groeten,
Erick Koops

03-04-2023 14:54 Erick Koopsvimexx

Beste Vimexx,

Mijn eigen IP adres is ook al eerder door jullie geblokkeerd.

En door mijn reactie ook weer gedeblokkeerd.

En daarom ga ik er vanuit dat jullie dit probleem heel goed gaan oplossen.

Met vriendelijke groet,

Marcel Wuring

Mbits-web-content

12-04-2023 19:48
#4397

Helaas is het probleem nog steeds aanwezig dat vimexx bing ip adressen aan het blokkeren is op Mbits-web-content website dit is hun laatste antwoord:

"Beste Marcel,

Het deblokkeren van een IP adres is het probleem ook niet, maar we moeten hiervoor weten welk IP adres er geblokkeerd is.
Je kunt niet van ons verwachten dat we uren, of waarschijnlijk zelfs dagen, investeren in het nalopen van alle systemen met IP blokkades om te achterhalen of er misschien één (of enkele) van deze IP's door ons geblokkeerd worden. Het is natuurlijk onbegonnen werk om handmatig 1 voor 1 een kleine 4000 IP's te controleren terwijl vanaf de andere kant precies gezien kan worden vanaf welke IP's er hinder wordt ervaren.
Zodra je ons van de IP adressen kunt voorzien waar vandaan problemen ervaren worden, kijken we graag voor je of deze aan onze kant geblokkeerd worden, en zo ja, waarom dit is.

We horen graag van je!

Met vriendelijke groet,
Arnoud

05-04-2023 16:38 Arnoud Rutgersvimexx"

 

Ik weiger om Bing de IP adressen af te dwingen die Vimexx zelf heeft geblokkeerd dus waarschijnlijk zal ik met dit probleem blijven zitten, wordt steeds van het kastje naar de muur gestuurd.
Ik kan alleen maar zeggen voor de gene die dit leest doe je voordeel ermee en kies een andere Hosting want dit is echt geen goede service.
Vimexx heb ik altijd een goede Hosting gevonden tot dit probleem ontstond.

Met vriendelijke groet,
Marcel Wuring
Mbits-web-content

12-04-2023 20:06
#4398

Mijn reactie weer terug naar Vimexx 12-04-2023

Beste Vimexx,

Jullie hebben deze blokkades er zelf opgezet, dus ga ik ervan uit dat jullie deze weer op kunnen heffen.

Bing gaat deze IP adressen niet geven wegens privacy.

Dus hoe jullie dit gaan doen intereseert mij niet, ik wil graag weer de service die ik van jullie gewend was.

Met vriendelijke groet,

Marcel Wuring

13-04-2023 16:35
#4401

Update! 13-04-2023 van Vimexx,

Beste Marcel,

Het is in dat geval onmogelijk om te oorzaak te achterhalen, maar samen met het systeembeheer team hebben we besloten om alle blokkades binnen deze ranges op te heffen.
Mochten er verdere vragen zijn, dan horen we het graag!

Met vriendelijke groet,
Arnoud

--------------

Gelukkig heeft Vimexx besloten om toch de ranges van Bing te deblokkeren.

Met vriendelijke groet,
Marcel Wuring
Mbits-web-content

19-04-2023 10:30
#4411

Week later is helaas Bing nog niet gedeblokkeerd dus maar weer een reactie terug geplaatst!

Beste Vimexx,

Mooi dat de IP ranges gedeblokkeerd gaan worden! Wanneer kan ik het verwachten dat dit gerealiseerd gaat worden, want op dit moment kan ik zien dat dat nog niet gebeurd is.

Met vriendelijke groet,

Marcel Wuring

19-04-2023 10:25 Marcel Wuring
Mbits-web-content

 

06-06-2023 21:19
#4484
Inmiddels heb ik nu zo'n halfjaar contact met Vimexx support over het niet geïndexeerd kunnen worden door de zoekmachine Bing en de daaraan gekoppelde diensten. De hulp begon met het advies "samen met een programmeur" naar mijn website te kijken. Inmiddels geeft men aan bijna alle instanties van Bingbot te blokkeren vanwege overlast op de servers. Ik wordt steeds doorverwezen naar Bing Support, maar die bieden weinig individuele ondersteuning. Wat heeft het voor zin een website te onderhouden als deze niet in zoekmachines kan worden opgenomen? Het betreft hier een hobby project. Als het een professionele site was geweest had ik een groter probleem gehad. Mijn geduld is inmiddels op.. :-)
- 5 van 5 sterren -