Vimexx Facebook

Onderwerp: Doorverwijzen naar subdomein (domeindoorverwijzing)

19-09-2017 17:07

Hallo,

Bij mijn vorige hoster met reseller-pakket, koppelde (domeinaanwijzer) ik aan een nieuwe user-account, waar nog geen domeinnaam voorhanden was mijn hoofddomein vh resellerpakket. (bvb. user.domeinnaam.be).

Dus als ik http://user.hoofddomein.be/ kon ik perfekt een website opvragen.

Zo'n leesbare url is veel makkelijker werken dan http://123.456.789/~user.

Blijkt dat dit niet werkt bij vimexx.

Hiervoor ticket ingedient, en inderdaad volgens de support wordt dit niet geactiveerd uit veiligheidsoverwegingen.

(Als de domeinnaam bij een andere hoster staat en je wil doorlinken naar een user bij Vimexx, lukt dit wel, ttz als je een kleine aanpassing doet in de DNS van de externe hoster (toevoegen A-record)).

Mijn vraag is nu: zijn er andere manieren om het hoofddomein binnen je resellerpakket te gebruiken als tijdelijk subdomein bvb. gekozen_naam.hoofddomein.be bij Vimexx??

Of hoe pakken jullie dit aan als je een website ontwikkeld waar nog geen domeinnaam aan is gekoppeld?

Christophe

 

20-09-2017 11:56
#864

Beste Christophe,

Dank voor je post op ons forum!

Zoals aangegeven kan je wel gewoon subdomeinen aanmaken, maar dan moet de subdomeinnaam aangemaakt zijn onder het hoofddomein en niet onder een aparte gebruiker. Stel als ik domein.nl in mijn beheer heb en een andere klant zou dan iets.domein.nl kunnen toevoegen op de server dan kan deze misbruik maken. Vandaar dat dit niet kan om misbruik te voorkomen.

Je kan een website altijd testen door de uiteindelijke domeinnaam gewoon toe te voegen en vervolgens via je hosts bestand dan naar onze server te verwijzen, zodoende kan je de website zien zoals deze bij ons staat. Meer informatie hierover op: https://www.vimexx.nl/help/hosts-bestand-windows-en-mac-instellen.

20-09-2017 12:54
#865

Beste Naud,

Okay ik snap het.

Zal dan mijn workflow aanpassen en werken onder het hoofddomein. Achteraf kan ik dan wel de website verhuizen naar de nieuwe gebruiker binnen mij reseller-account.

20-09-2017 17:02
#866

Beste Christophe,

Dat is inderdaad daarna mogelijk via een backup! Succes!

- 5 van 5 sterren -