Vimexx Facebook

Nieuws van Vimexx op 29-03-2016

Het werd al een paar maanden aangekondigd en in november was het eindelijk zo ver: de lancering van de nieuwe versie van Magento. De nieuwe versie van Magento, ook wel Magento 2.0 genoemd, is vanaf november beschikbaar voor iedereen die Magento op dit moment al gebruikt of een nieuwe webwinkel met de software wil ontwikkelen.

Heb jij op dit moment een webwinkel in het CMS van Magento, maar heb je jouw webwinkel nog niet geüpgraded tot Magento 2.0? Lees dan in dit artikel waarom het verstandig is om dit alsnog te doen en laat je overtuigen jouw webwinkel te upgraden van Magento 1.0 naar Magento 2.0.

Magento 2.0 ondersteunt een responsive webdesign

De eerste reden om over te stappen naar Magento 2.0, is omdat de nieuwe versie van Magento standaard het responsive webdesign ondersteunt. Een responsive webdesign is een flexibel webdesign dat verandert op basis van het device waar je een website op opent. Open je een website op de computer, dan past de website zich aan op de grootte van het door jou gebruikte computerscherm. Bekijk je een website op een mobiele telefoon, dan wordt de website optimaal ingestoken voor dit kleinere beeldscherm.

Een responsive webdesign is standaard gebruiksvriendelijker dan een webdesign dat niet aangepast wordt op basis van het device waarop de website geopend wordt. Gebruik je Magento 2.0, dan is jouw website standaard gebruiksvriendelijker dan wanneer je Magento 1.0 gebruikt. Zeker als je regelmatig bezoekers op jouw website hebt die jouw webwinkel met een telefoon of een tablet bezoeken, is het aan te raden om jouw webwinkel te upgraden naar Magento 2.0. Heeft jouw webwinkel een responsive webdesign, dan is de website namelijk veel gemakkelijker te gebruiken op een mobiele telefoon of tablet.

Magento 2.0 is veiliger

Magento 2.0 heeft een aangepaste bestandsstructuur die het CMS een stuk veiliger maakt. Dit komt voornamelijk door het introduceren van de nieuwe ‘pub map’: de enige map die de root van Magento nog mogelijk maakt. Door het introduceren van de ‘pub map’, kunnen programmeurs hun codes beter beschermen tegen diverse veiligheidslekken en is Magento standaard veiliger geworden. Heb je wel eens problemen met jouw webwinkel in Magento 1.0 op het gebied van veiligheid, dan is het zeker aan te raden om jouw webwinkel te upgraden naar Magento 2.0.

Magento 2.0 heeft een verbeterde bestandsstructuur

Het meest opvallende verschil tussen Magento 2.0 en Magento 1.0, is de nieuwe bestandsstructuur van Magento 2.0. De bestandsstructuur van Magento 2.0 is niet alleen veiliger dan de bestandsstructuur van zijn voorganger, maar is ook gebruiksvriendelijker en overzichtelijker. Zo zijn alle basis views verschoven naar de modulestructuur, waardoor iedere module zijn eigen view directory heeft. Door middel van deze view directory kun je alle templates, lay-outs en bestanden aanroepen, wat het gebruik van Magento veel gemakkelijker maakt. Niet alleen voor programmeurs die dagelijks met de software bezig zijn, maar ook zeker voor jou.

Magento 2

- 5 van 5 sterren -