Vimexx Facebook

Nieuws van Vimexx op 08-08-2016

Het gaat al iets beter met de economie, maar er zitten nog steeds veel mensen zonder een baan. Ben jij ook op zoek naar een baan en wil je zo snel mogelijk aan de bak? Dan moet je echt je best doen om de concurrentie op de arbeidsmarkt een stap voor te zijn. Een goede manier om dit te doen, is door een cv-website te maken. Wat een cv-website precies is en waarom deze website zo goed werkt als je de concurrentie op de arbeidsmarkt voor wil blijven, lees je in dit artikel.

De cv-website: een korte introductie

Een cv-website is een website die je gebruikt om jouw curriculum vitae op een aantrekkelijke manier online te presenteren. Zie het letterlijk als een online visitekaartje, dat je gebruikt om te laten zien wie je bent, wat je doet en wat je voor een bedrijf kunt betekenen.

De gemiddelde cv-website bestaat uit een standaard curriculum vitae of een beschrijvend verhaal over jezelf als persoon en als professional, een pagina met een portfolio of een beschrijving van jouw expertises als werknemer, een pagina met referenties en een contactpagina. Iedere pagina is zorgvuldig vormgegeven en gevuld met interessante informatie, zodat jouw cv-website werkgevers echt kan overtuigen van jouw toegevoegde waarde als werknemer. De website moet jouw standaard cv niet vervangen, maar is een online aanvulling op jouw curriculum vitae.

De voordelen van een cv-website

Steeds meer mensen maken een cv-website om zichzelf aantrekkelijk te presenteren voor diverse bedrijven en dit is niet voor niets. Maak je gebruik van een cv-website als letterlijk online visitekaartje voor jezelf als werknemer, dan profiteer je van diverse voordelen. De belangrijkste voordelen van een cv-website, zijn de volgende:

  • Je hebt een extra communicatiemiddel ontwikkeld om werkgevers kennis te laten maken met jou als professional.
  • De cv-website sluit mooi aan op jouw standaard curriculum vitae en pagina op LinkedIn.
  • Je laat zien dat je affiniteit hebt met online media en in staat bent een eigen website te ontwikkelen en/of bij te houden.
  • Je laat zien dat je met de tijd meegaat en weet wat er in de markt speelt op het gebied van online toepassingen, iets wat voor veel bedrijven echt een must is.
  • Je laat zien dat je creatief bent en andere manieren kunt bedenken om jezelf te presenteren.

Daar komt nog bij dat een cv-website helemaal niet moeilijk is om te ontwikkelen en bovendien voor een aantrekkelijke prijs gemaakt kan worden. Dit komt omdat de website vrij eenvoudig is en niet veel dure elementen bevat, waardoor je nooit veel hoeft te investeren om deze website te (laten) ontwikkelen.

Snel aan de bak? Maak een cv-website

Ben jij al een tijdje op zoek naar een nieuwe uitdaging, maar lukt het maar niet om binnen te komen bij de werkgevers op jouw shortlist? Geef jezelf dan een voorsprong op de concurrentie door een extra middel te ontwikkelen om jezelf aantrekkelijk te presenteren als professional. Maak een cv-website of laat dit online visitekaartje door een expert ontwikkelen en je laat niet alleen zien dat je affiniteit hebt met online media, maar ook dat je trendy en creatief bent.

- 5 van 5 sterren -