Vimexx Facebook

Nieuws van Vimexx op 25-11-2015

Gisteren hebben we al op al onze webservers Redis cache volledig gratis geactiveerd als eerste webhosting provider in Nederland en Belgie, maar vandaag doen we hier gewoon een stapje bovenop! Vanaf nu kun je ook volledig automatisch je eigen Memcached server inschakelen in DirectAdmin. Hiermee boost jij jouw website performance nóg een stap hoger en zul jij in combinatie met onze uiterst snelle SSD webservers de snélste website of webshop van Nederland en Belgie hebben.

Wat is Memcached?

De developers onder ons kennen Memcached waarschijnlijk wel of hebben er vaker van gehoord. Voor velen is het tegenwoordig bij de meeste installaties zoals Wordpress W3 cache of Magento al een standaard vereiste, maar wat is Memcached nou eigenlijk? Memcached, is ook wel een 'destributed memory object caching systeem'. Een erg lastige term die je niet zoveel zegt.

Het idee van Memcached, is eigenlijk een zeer snelle manier van cachen waarbij je data via de key->value manier opslaat. Je slaat niet alle data hierin op, maar enkel de veelgevraagde data die keer op keer weer van belang is. Doordat het systeem deze data niet helemaal opnieuw hoeft te berekenen, maar uit het zeer snelle memory kan halen, zal dit een enorme boost geven aan de laadtijd van de website of webshop.

Zodra de memcached server goed gevuld is met de meest aangevraagde data, betekend dit dat je MySQL database een héél stuk minder hoeft te rekenen en dat je hierdoor én meer kunt groeien met je totaal aantal bezoekers én de bezoekers stuk voor stuk een veel snellere website kunt serveren. Dit laatste draagt weer bij aan de mening die Google over jouw website of webshop opbouwt waardoor je sneller een hogere plek in de Google zoekresultaten zult verkrijgen. Natuurlijk werkt het ook conversie verhogend, mensen kunnen namelijk sneller door jouw website of webshop heen klikken wat uit onderzoekt zorgt voor een duidelijk hoger conversiepercentage.

Waar word Memcached veel gebruikt?

Wordpress

Memcached word veel gebruikt in onder andere Wordpress en Magento. Wordpress is een content management systeem waar veel content vaak zorgt voor een grotere en vertraagde database. In dit geval kan Memcached in combinatie met W3 cache een uitkomst bieden en alle veel gevraagde data voor jou opslaan in het supersnelle geheugen van de Memcached server. Hierdoor hoeft de database niet bij elke bezoeker alles op te halen en te rekenen, maar kan het snel de data ophalen uit de Memcached server.

Magento

In geval van Magento wordt ook de veelgevraagde data opgeslagen in de Memcached server. Ook sessies zoals login gegevens en overige data word netjes in de Memcached server opgeslagen. Dit levert bij Magento vaak een snelheidswinst van minimaal 25% op. Magento is volledig compatible met Memcached en raad het zelfs in de officiële documentatie aan als vereiste voor je Magento hosting.

- 5 van 5 sterren -