Vimexx Facebook

Nieuws van Vimexx op 13-06-2016

WordPress had al enkele webwinkel systemen, maar een tijdje geleden werd het portfolio van het populaire CMS toch uitgebreid met een nieuw systeem. Niet alleen de mensen achter WordPress zien iets in WooCommerce: ook veel ondernemers kiezen ervoor dit systeem te gebruiken om hun webwinkel te ontwikkelen, te beheren en bij te houden. Ben jij benieuwd waarom dit systeem zo succesvol is? Lees dan meer over de pluspunten van WooCommerce in dit artikel. Zeker als je erover twijfelt om jouw webwinkel in WooCommerce te (laten) ontwikkelen, wordt aangeraden de informatie op deze pagina goed door te nemen.

WooCommerce heeft één helder systeem

WooCommerce is het eerste webwinkelsysteem waar een goed CMS aan hangt, namelijk het gebruiksvriendelijke CMS van WordPress. Door het complete CMS achter WooCommerce kun je er niet alleen jouw webwinkel mee ontwikkelen, vullen en bijhouden, maar kun je bijvoorbeeld ook een blog toevoegen aan jouw webwinkel. Alles komt vanuit één systeem en het beheren van content is nog nooit zo gemakkelijk geweest.

Je kunt koppelingen maken met andere systemen

Een groot voordeel van het gebruik van WooCommerce, is dat het mogelijk is om WooCommerce koppelingen te maken met andere systemen. Een paar jaar geleden was het enkel mogelijk om een koppeling te maken met API om je orders aan andere systemen te koppelen, maar nu kun je ook producten, klanten, voorraden en ga zo maar door koppelen. De bekende systemen die met webwinkels werken, willen allemaal aan WooCommerce gekoppeld worden door de stijgende populariteit van dit systeem. Denk hierbij aan administratiesystemen, maar ook aan betalingssystemen zoals PayPal.

Je kunt een meertalige webwinkel opzetten

WPML, ook wel WordPress Multilingual genoemd, is een populaire multilanguage plugin van WordPress. Deze plugin is nu ook beschikbaar voor WooCommerce, wat betekent dat je ook eenvoudig een meertalige webwinkel kunt ontwikkelen door een plugin te downloaden en te installeren.

WooCommerce heeft ook SEO plugins

Wil je dat jouw WooCommerce webwinkel hoger in de zoekresultaten van bijvoorbeeld Google komt? Dan kun je dit bewerkstelligen door een SEO plugin te gebruiken. Yoast is de bekendste SEO plugin voor WordPress en deze plugin is ook beschikbaar voor WooCommerce. Ook als je een webwinkel hebt, kun je deze plugin dus gebruiken om jouw webshop hoger in de zoekresultaten van zoekmachines te krijgen voor meer bezoekers.

Een WooCommerce webwinkel is snel op te zetten

Tot slot is een WooCommerce webwinkel eenvoudig en snel op te zetten. Door de eenvoud van het WordPress CMS in combinatie met het brede aanbod mooie templates, heb je in een mum van tijd een professionele WooCommerce webwinkel ontwikkeld. En wil je geen standaard template gebruiken voor jouw webwinkel? Dan is het ook altijd mogelijk om een custom made design te gebruiken, zodat je een echt unieke webwinkel krijgt.

Ben jij overtuigd van de succesfactoren van WooCommerce? Kies dan niet voor een ander CMS, maar ga met dit CMS van WordPress aan de slag om jouw webwinkel te ontwikkelen, te vullen met producten en te beheren.

- 5 van 5 sterren -