Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 09-07-2018

Je hebt sinds kort een eigen webwinkel. Natuurlijk wil je dat deze online shop een groot succes wordt. Sommige ondernemers lukt het inderdaad een succesvolle webwinkels op te zetten, andere ondernemers moeten hun online shop na een tijdje weer opdoeken vanwege tegenvallende resultaten. Wil jij bij de eerste groep ondernemers horen? Dan is het erg belangrijk jouw webwinkel goed te promoten. In dit artikel lees je hoe je dit kunt doen.

 

Zorg voor een goede positie in Google

Heeft jouw webwinkel een hoge positie in de zoekresultaten van Google, dan krijg je automatisch meer bezoekers in jouw online shop. Hoe meer bezoekers je hebt, des te groter de kans is dat je een aardig aantal producten verkoopt. Wij raden je dan ook zeker aan om je bezig te houden met SEO of zoekmachineoptimalisatie, zodat jouw webwinkel een hoge positie in Google en andere zoekmachines krijgt.

 

Adverteer in Google

Lukt het niet om je website hoog in Google te krijgen, bijvoorbeeld omdat je veel concurrentie hebt? Dan kun je er ook voor kiezen om te adverteren in Google. Adverteer je in Google met Google Adwords, dan sta je altijd bovenaan in de zoekresultaten. Wel is het erg belangrijk om een goede campagne op te zetten, want alleen met een goede campagne verkoop je daadwerkelijk meer producten in jouw online shop.

 

Promoot jezelf op social media

Zeker als jouw doelgroep aanwezig is op social media netwerken als Facebook, Instagram en Twitter, is het verstandig om je webwinkel op deze netwerken te promoten. Een groot voordeel van bijvoorbeeld het adverteren op Facebook, is dat dit helemaal niet duur hoeft te zijn. Voor je het weet, heb je voor een klein bedrag een flinke fanbase opgebouwd. Nu ga je vanzelf meer producten verkopen in jouw online shop.

 

Zoek een ambassadeur voor jouw online shop

Op social media netwerken als Instagram en Facebook zijn veel ‘influencers’ te vinden. Dit zijn (jonge) mannen of vrouwen met een groot aantal volgers en een grote invloed. Je kunt een van deze ‘influencers’ benaderen om de ambassadeur van jouw online shop te worden. Je betaalt hem of haar een bepaald bedrag en vervolgens zal hij of zij jouw webwinkel promoten. Hoe groter de invloed van de ‘influencer’, des te meer je bereikt met dit ambassadeurschap. Wel kan het inhuren van een ‘influencer’ vrij prijzig zijn.

Start met gastbloggen

Stel, je hebt een webwinkel met woonaccessoires. Om jouw webwinkel wat meer onder de aandacht te krijgen, kun je zelf een blog starten. Ook kun je ervoor kiezen een gastblog te schrijven voor een bekende woonblog. Vraag de blog in kwestie of ze een linkje plaatsen naar jouw webwinkel en je krijgt direct meer bezoekers. Ook kun je je als gastblogger presenteren als echte expert in het vak en dit is zeker goed voor je imago.

 

Stel een e-mail handtekening in

Een hele gemakkelijke manier om jouw webwinkel te promoten, is door een e-mail handtekening in te stellen. Zet je naam, je telefoonnummer én de url van je webwinkel in deze handtekening en iedere keer als je een mailtje stuurt, promoot je jouw online shop. Zet je ook nog een mooi logo in je e-mail handtekening, dan valt die promotie voor jouw webwinkel nog meer op.

 

Investeer in promotionele artikelen

Heb je wat meer marketingbudget? Dan kun je er ook voor kiezen om jouw webwinkel op de kaart te zetten met promotionele artikelen. Dit zijn artikelen met de naam van jouw webwinkel, die je weg kunt geven aan klanten, medewerkers of andere zakenrelaties. Denk hierbij aan pennen, maar ook aan paraplu’s, tassen en zelfs aan strandballen. Door veel promotionele artikelen met jouw bedrijfsnaam en/of logo te verspreiden, kun je jouw bedrijf effectief op de kaart zetten. Daar komt nog bij dat het gewoon leuk is om cadeautjes te kunnen geven aan klanten, medewerkers of bijvoorbeeld leveranciers.

 

Organiseer een kortingsactie

Je kunt jouw webwinkel ook op de kaart zetten door een kortingsactie te lanceren. Geef je bijvoorbeeld 20 procent korting op de gehele collectie van jouw online shop, dan trek je vanzelf meer klanten naar je webwinkel. Sommige klanten plaatsen wellicht eenmalig een bestelling met de kortingsactie, maar er zijn ook veel klanten die terug zullen keren naar jouw online shop. Dit betekent dat je veel kunt verdienen met een eenmalige kortingsactie, ook op de lange termijn.

 

Maak gebruik van Google Shopping

Je kunt jouw producten terug laten komen in de zoekresultaten van Google Shopping. Enkele maanden geleden werd Google Shopping nog niet zo veel gebruikt, maar nu is dit wel anders. Je kunt dan ook veel potentiële klanten bereiken en veel producten verkopen door gebruik te maken van deze handige functie van Google.

Wil je graag reageren op dit blog artikel? Dat kan! Bekijk het topic in ons Vimexx forum!

- 5 van 5 sterren -