Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 20-09-2017

Voor je jouw website online kunt zetten, moet je een domeinnaam registreren. Deze domeinnaam wordt vervolgens gebruikt om jouw website te bereiken. Omdat de domeinnaam toegang biedt tot jouw website, is deze naam erg belangrijk. Je moet dan ook goed nadenken over de domeinnaam van jouw website.

 

Het registreren van een goede domeinnaam lijkt gemakkelijk, maar dit is toch lastiger dan je denkt. Zo zijn er veel mensen die fouten maken bij het registreren van hun domeinnaam. Welke fouten het meest worden gemaakt, lees je op deze pagina. Verdiep je je in de meest gemaakte fouten bij het registreren van een domeinnaam, dan weet je in ieder geval wat je niet moet doen als je zelf een domeinnaam gaat registreren.

 

Fout #1: het registreren van een url met spel- of typefout

Veel mensen zijn bang dat hun domeinnaam door iemand anders geregistreerd wordt. Om te voorkomen dat hun domeinnaam ingepikt wordt, registreren ze hun url zo snel mogelijk. Heb je haast en let je even niet goed op, dan is de kans groot dat je een domeinnaam met spel- of typefout registreert. Deze domeinnaam kun je natuurlijk niet gebruiken. En omdat je de url niet meer kunt veranderen na het registreren, heb je de domeinnaam voor niets gekocht. 

 

Fout #2: het registreren van een url met de verkeerde extensie

Ben je alleen actief in Nederland, dan heeft het geen nut om een domeinnaam met buitenlandse extensie te registreren. Ook domeinnamen met extensies als .org, .info en .nu zijn minder interessant. Registreer een domeinnaam met een extensie waar je echt iets aan hebt, ook als dit betekent dat je dan een andere domeinnaam moet registreren omdat jouw ideale url bezet is.

 

Fout #3: stoppen bij een enkele registratie

Tot slot maken veel ondernemers de fout dat ze te weinig domeinnamen vastleggen: ze stoppen bij een enkele registratie. Dit is prima als je ook in de verre toekomst slechts één domeinnaam nodig hebt, maar het is niet verstandig als je van plan bent flink te gaan groeien. Wil je bijvoorbeeld eerst de nationale markt veroveren, maar heb je de ambitie om uiteindelijk een internationale markt aan te boren? Dan kun je de internationale domeinnamen voor jouw bedrijf beter direct registreren.

 

Doe je dit niet, dan loop je het risico dat de domeinnamen met .be, .com, .de en andere buitenlandse extensies uiteindelijk bezet zijn. Is dit het geval, dan kun jij deze domeinnamen niet meer registreren en moet je iets anders verzinnen om de internationale markt te kunnen veroveren.

- 5 van 5 sterren -