Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 25-04-2017

Woon en/of werk je in Amsterdam en wil je een domeinnaam registreren, dan kun je er sinds kort ook voor kiezen om een .amsterdam domeinnaam te registeren. Wil jij een nieuwe domeinnaam registreren en twijfel je om deze lokale domeinnaam te kiezen voor jouw website? Lees dan in dit artikel waarom dit interessant kan zijn.

De 4 voordelen van een .Amsterdam domeinnaam

De domeinnaam vereenvoudigt lokalisatie

Het eerste voordeel van de .amsterdam domeinnaam, is dat deze domeinnaam lokalisatie vereenvoudigt. Dit komt omdat de domeinnaam een plaatsnaam bevat, die zowel door bezoekers van een website als door zoekmachines herkend wordt. De bezoeker van jouw website met een .amsterdam domeinnaam kan zien dat je aan Amsterdam verbonden bent als bedrijf, maar zoekmachines zien dit ook. Voor zoekmachines betekent dit dat jouw website hoger gewaardeerd wordt als er gezocht wordt naar termen met ‘Amsterdam’. Hier kun je zeker van profiteren, aangezien een hogere positie in de zoekmachines vaak ook meer bezoekers en dus meer omzet tot gevolg heeft voor een bedrijf.

 

De domeinnaam bevordert uniciteit

Wil je een vrij algemene domeinnaam registeren, zoals kapper.nl, slager.nl of gezondheid.nl? Dan kunnen wij je garanderen dat jouw algemene domeinnaam al lang geregistreerd is door iemand anders. Door .amsterdam als extensie te kiezen voor jouw vrij algemene domeinnaam, is de kans groter dat de domeinnaam nog vrij is. Veel echt algemene domeinnamen zijn al geregistreerd met een .amsterdam extensie, maar dit geldt zeker niet voor alle wat meer algemene domeinnamen. Wil je een domeinnaam registeren die al bezet is met een .nl, .com of .be extensie? Dan is de kans groot dat je jouw domeinnaam wel kunt registeren met de .amsterdam extensie.

 

Je kunt de domeinnaam inzetten als branding tool

Ben jij trots dat je in Amsterdam woont en in onze prachtige hoofdstad actief bent als ondernemer? Dan kun je het .amsterdam domein ook gebruiken om dit aan de rest van Nederland te laten zien. Voor mensen buiten Amsterdam zegt het misschien niet zo veel, maar voor de rasechte Amsterdammers onder ons zeker wel. Door de extensie aan jouw domeinnaam te koppelen, laat je zien waar je actief bent en dat je trots bent op de plaats waar jij actief bent als ondernemer. Dit zal niet iedereen aanspreken, maar een bepaalde doelgroep zeker wel. Voor sommige mensen kan het zelfs een reden zijn om met jou als ondernemer in zee te gaan, zeker als het om rasechte Amsterdammers gaat.

TIP: Op zoek naar een goede domeinnaam of een idee? Gebruiken onze domeinnaam check dan om alle varianten te bekijken en zien of ze beschikbaar zijn of niet!

 

De domeinnaam vergemakkelijkt het zoekproces

Is een internetgebruiker op zoek naar een kapper in Amsterdam en heb jij een domeinnaam met de .amsterdam extensie voor je kapsalon geregistreerd? Dan ziet de betreffende internetgebruiker meteen dat jij actief bent in Amsterdam (en eventueel de omgeving van deze stad). Een .amsterdam domeinnaam kan het zoekproces van de internetgebruiker dan ook zeker vergemakkelijken, wat jouw klantvriendelijkheid ten goede doet.

- 5 van 5 sterren -