Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 19-07-2018

Wanneer je een nieuwe domeinnaam registreert, heb je de keuze uit verschillende domeinnaamextensies. Denk aan de gebruikelijke .nl- en .com-extensie. Tegenwoordig kun je ook voor verschillende andere varianten kiezen, waarvan de .app-extensie een goed voorbeeld is. In welke situaties biedt de .app-domeinnaam voordelen? Wat zijn de precieze voordelen van een domeinnaam met een .app-extensie? Enzovoorts. In dit artikel zetten we deze situaties en de voordelen van een .app-domeinnaam voor je op een rijtje!

 

Wanneer voor een .app-domeinnaam kiezen

Een .app-domeinnaam is logischerwijs het interessantst voor ontwikkelaars van apps. Voor een reguliere bedrijfswebsite voegt een .app-domeinnaam weinig extra waarde toe. Mensen zien aan de .app-domeinnaam direct dat je hen een app te bieden hebt, als zij de website bezoeken. Daarbij kan een .app-domeinnaam ertoe leiden, dat je beter vindbaar wordt. Dit laat het aantal bezoekers van je website stijgen en daarmee mogelijk ook het aantal gebruikers van de app. Ook fijn aan de .app-extensie is de mogelijkheid om deze zowel binnen Nederland, als internationaal in te zetten.

 

Voordelen van een .app-domeinnaam

Reeds werden een aantal voordelen van een .app-domeinnaam op een rijtje gezet. Er zijn echter nog veel meer voordelen te bedenken, die maken dat het aanschaffen van een dergelijke domeinnaam het overwegen waard is voor websitehouders. Denk bijvoorbeeld ook aan het feit, dat je een veel ruimere keuze hebt bij .app-domeinnamen. De meest generieke domeinnamen met een .nl- en .com-domeinnaam zullen al bezet zijn. Dit geldt niet per definitie voor de .app-domeinnamen.

Daarbij zorgt het afsluiten van een .app-domeinnaam er in combinatie met een website voor je app voor, dat de app sneller gevonden zal worden door gebruikers. Probeer de website hierbij zo “clean” mogelijk te houden en je enkel te richten op de app zelf. Eventueel kun je een externe website met een .nl- of .com-extensie maken om bijvoorbeeld ook over andere apps te vertellen. Een bezoeker zal immers voornamelijk op de website komen om deze te downloaden.

 

Zelf een .app-domeinnaam registreren

Een .app-domeinnaam registreren werkt net zo makkelijk, als het registreren van een gebruikelijke .nl- of .com-domeinnaam. Er zijn verschillende hostingpartijen in Nederland en België, die domeinnamen met deze extensie aanbieden. Houd er rekening mee, dat de kosten voor een .app-domeinnaam doorgaans hoger liggen dan de kosten voor een .nl-domeinnaam.

- 5 van 5 sterren -