Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 20-07-2017

Er zijn ongeveer 70.000 webwinkels actief in Nederland. Deze online shops zijn lang niet allemaal concurrenten van jouw webwinkel, maar toch zitten er heel wat webwinkels bij die dezelfde doelgroep hebben als jouw online shop. Wil jij dat jouw primaire doelgroep bij jou winkelt en niet bij je grootste concurrenten? Dan moet je jouw webwinkel van de concurrerende webwinkels onderscheiden. Hoe je dit doet, lees je in dit artikel. Zo worden er in dit artikel drie tips gegeven om jouw webwinkel echt te onderscheiden, zelfs van je grootste concurrenten.

 

Zorg voor een unieke beleving

Een webwinkel moet praktisch zijn, maar zeker ook een bepaald gevoel of een bepaalde beleving geven. Door jouw webwinkel wat meer diepgang en beleving te geven, kun je consumenten verleiden om eens even rond te kijken. Kijken ze rond in jouw online shop, dan is de kans groot dat ze een aankoop doen.

 

De beste manier om jouw online shop een unieke beleving te geven, is door prachtig beeldmateriaal op de homepage van je webwinkel te zetten. Je maakt mooie foto’s van de populairste en meest fotogenieke producten in je assortiment en zet deze foto’s op de homepage. De bezoeker van jouw webwinkel komt direct in aanraking met een bepaalde sfeer en de beleving bij deze sfeer stimuleert om rond te kijken op jouw website.

 

Geef de beste service

Consumenten klagen over bedrijven met slechte service, maar kunnen ook lovend spreken over bedrijven die wel goede service bieden. Door de beste service aan jouw klanten te geven, kun je dit soort gesprekken stimuleren. Het snel verzenden van bestellingen en het snel antwoorden op e-mails en telefoontjes is hierbij niet meer voldoende. Je moet de klant iets extra’s geven, bijvoorbeeld door een paar kleine cadeautjes bij je bestellingen te geven (zoals testertjes bij het bestellen van een geurtje) of door je bestellingen prachtig in te pakken. Sommige ondernemers schrijven een persoonlijk briefje bij iedere bestelling. Dit kost veel tijd, maar dit soort briefjes worden wel vaak op social media gedeeld. Een slimme zet van de ondernemer!

 

Laat je gezicht zien

Veel webwinkels zijn vrij anoniem. Ze hebben wel een naam, een adres en een KvK- en btw-nummer, maar niet echt een gezicht. Jij kunt je van jouw concurrenten onderscheiden door jouw webwinkel wel een gezicht te geven. Een bedrijf dat dit slim doet, is Belsimpel. Zij laten de oprichters van het bedrijf, Jeroen en Jeroen, in iedere televisiecommercial terugkomen.

 

Nu heb jij misschien niet zo’n groot budget en geen geld voor een televisiecommercial met jezelf in de hoofdrol, maar je kunt dit ook op kleinere schaal doen. Maak bijvoorbeeld een aparte pagina in jouw online shop, die helemaal over jou als ondernemer gaat. Zet hier geen statisch verhaal op, maar deel je wensen, verwachtingen en strubbelingen waar je als ondernemer mee te maken hebt gehad. Hoe persoonlijker je verhaal, hoe beter het gelezen en onthouden wordt. Dit betekent dat jouw online shop echt een gezicht krijgt en je je op dit vlak zeker onderscheidt van veel concurrenten.

- 5 van 5 sterren -