Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 20-07-2017

Je hebt al een tijdje een succesvolle webwinkel en om jouw online business te laten groeien, heb je besloten een geheel nieuw product in jouw online shop te lanceren. Je hebt veel in het product geïnvesteerd, dus je wil uiteraard dat de productlancering een groot succes wordt. Heb je geen idee hoe je jouw nieuwe product direct een groot podium kunt geven bij jouw doelgroep? Gebruik dan de tips in dit artikel om een succesvolle productlancering op te zetten.

 

Tip 1: lanceer een campagne

Je kunt het nieuwe product gewoon van de ene op de andere dag in het online assortiment van jouw webwinkel zetten, maar in dit geval krijgt het nieuwe product niet veel aandacht. Start liever een complete campagne rond de productlancering, die je enkele weken voor de daadwerkelijke lancering van het product start. Stuur e-mails naar je klanten, schrijf over het nieuwe product op social media, start een winactie of plak eventueel posters op plaatsen waar jouw doelgroep komt. Hoe meer aandacht je zelf aan de productlancering geeft, des te meer aandacht jouw nieuwe product krijgt.

 

Tip: verstuur persberichten over de productlancering. Wordt er in meerdere media over jouw productlancering gepraat, dan heb je veel bereik met jouw campagne. Zeker als het om een uniek product gaat, mag je hier gerust meerdere persberichten over sturen. Hier zullen de media namelijk maar al te graag over schrijven.

 

Tip 2: zoek populaire promotors voor jouw product

Veel consumenten laten hun koopgedrag voor een deel bepalen door opinieleiders, zoals bijvoorbeeld bekende bloggers, vloggers of mensen met een groot social media netwerk. Door dit soort mensen te benaderen voor jouw productlancering, kun je veel consumenten in aanraking brengen met jouw product en zelfs overtuigen het product te kopen.

 

Gaat het bijvoorbeeld om een mode-item, dan kun je een bekende modeblogger benaderen om er (tegen betaling) iets over te schrijven. Gaat het om een nieuw afslankdieet, dan benader je een dieetgoeroe en laat je hem of haar iets posten over jouw product. Voor ieder product is er wel een geschikte promotor te vinden, die voor een vaak relatief klein bedrag wel iets over jouw product wil zeggen.

 

Tip 3: verras mensen

Tot slot raden wij je aan om mensen eens te verrassen. Dit kun je doen door een product weg te geven, maar ook door een grappige video te plaatsen of andere verrassende content te delen. Door mensen te verrassen, komen ze op een leuke en vaak onvergetelijke manier in aanraking met jouw product. Dit geeft je productlancering nog meer podium en als je wil dat jouw product een succes wordt, is dit zeker een must.

- 5 van 5 sterren -