Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 20-07-2017

Een snelle website is gebruiksvriendelijker dan een langzame website. Is een website langzaam en moet de bezoeker daarom langer wachten om te vinden waar hij of zij naar op zoek is, dan is de kans groot dat de site weg geklikt wordt. Ben jij nog niet helemaal tevreden over de snelheid van je website? Dan kan dit zomaar komen door een paar kleine foutjes in je online visitekaartje. In dit artikel lees je welke vier dingen je moet vermijden als je een snelle WordPress website wil creëren voor jouw bedrijf.

 

1: slechte hosting voor je site

Een snelle website begint bij goede hosting. Heb je een slecht hostingpakket afgesloten voor je website, dan kan je website nooit zo snel worden als de sites met goede hosting. Sluit daarom altijd een goed hostingpakket af voor je website en vermijd de lage kwaliteit hostingpakketten van onbetrouwbare aanbieders. Zorg er ook voor dat je een hostingpakket afsluit dat echt bij jouw website past, zodat je voldoende webruimte hebt om je website snel in te laden.

Weten hoe jij de allersnelste Wordpress website bouwt? Lees dan nu onze wordpress snelheid optimaliseren handleiding!

 

2: doodlopende links op je website

Doodlopende 404-links maken je website ook langzamer. Door de links op je website regelmatig te controleren door er gewoon even op te klikken en te checken of het pad van de link nog goed loopt, voorkom je dat je website langzaam wordt. Daar komt nog bij dat doodlopende 404-links jouw website een onprofessionele uitstraling kunnen geven. Door de links regelmatig te controleren en doodlopende links te verwijderen, voorkom je dat je website een verkeerde indruk achterlaat bij je doelgroep.

 

3: veel CSS bestanden op je website

Een grote hoeveelheid CSS bestanden op je site maken jouw website beduidend langzamer dan een website met een kleinere hoeveelheid CSS bestanden. Door het aantal CSS bestanden op je website zo veel mogelijk te verminderen, maak je jouw site veel sneller. Check overigens niet alleen het aantal CSS bestanden op je site, maar ook het aantal Javascript bestanden op je website. Javascript bestanden maken je website namelijk ook langzamer.

 

Weet je niet zo goed hoe je CSS- en Javascript bestanden moet verwijderen op je website? Laat deze bestanden dan niet links liggen, maar schakel een WordPress expert in om de CSS- en Javascript bestanden te verwijderen en/of te vervangen. Het inhuren van een WordPress expert is een eenmalige investering, maar je houdt hier wel een snellere website aan over.

 

4: Flash op je website

Vroeger was Flash helemaal hip, maar tegenwoordig kun je alle Flash beter van je website verwijderen. Flash maakt je website niet alleen langzamer, maar zorgt er bovendien voor dat je website slecht gevonden wordt in de zoekmachines. Daar komt nog bij dat Apple Flash helemaal blokkeert, waardoor websites met Flash op de iPhone of iPad niet eens ingeladen kunnen worden. Heb je nog Flash op je website, dan raden wij je aan om hier zo snel mogelijk verandering in te brengen. Zo wordt je website niet alleen sneller, maar ook beter vindbaar in de zoekmachines en bereik je bovendien meer mensen met een iPhone en/of iPad.

Wordpress snelheid optimaliseren tips

- 5 van 5 sterren -