Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 11-07-2018

Als eigenaar van een website wil je er zoveel mogelijk aan doen, om hoog in de zoekresultaten van zoekmachines te komen. Des te hoger je website in deze ranking staat, des te meer bezoekers zullen er ook op je website komen! Veel bezoekers kijken immers enkel naar de bovenst vier of vijf resultaten in de zoekmachine. Een van de methodieken die je hierbij kan gebruiken is SEM, wat staat voor Search Engine Marketing. In het Nederlands verstaan we onder SEM niets meer dan zoekmachinemarketing.

 

SEM bestaat uit twee losse componenten, namelijk SEO en SEA. Onder SEO verstaan we Search Engine Optimization, zoekmachineoptimalisatie. SEA staat voor Search Engine Advertising, advertenties binnen zoekmachines. In dit artikel gaan we dieper in op de werking van beide componenten en hetgeen SEM je website op kan leveren.

 

Het doel van SEM voor websites

Het voornaamste doel van SEM voor websites en webwinkels, is het vergroten van de bezoekersaantallen. Op deze manier wordt het mogelijk om ook de omzet van een webwinkel te vergroten, of het aantal offerteaanvragen op een website toe te laten nemen. Met SEM kijk je zowel naar de resultaten op de korte termijn, als op de langere termijn.

SEm

Werking van SEO als onderdeel van SEM

Zoals reeds beschreven werd, is SEO een van de twee onderdelen van SEM. Search Engine Optimization is gericht op de lange termijn en zal op de korte termijn weinig resultaat opleveren. Met SEO probeer je de website of webwinkel hoger in de zoekresultaten te krijgen, op de belangrijkste zoekwoorden. Onderdeel van SEO is bijvoorbeeld het schrijven van kwalitatief goede teksten, die een lezer aanspreken en je posities in de zoekresultaten verbeteren. Een ander belangrijk onderdeel hiervan is linkbuilding. Hierbij probeer je andere websites naar jouw website te laten linken.

 

Naast SEO is ook SEA belangrijk

Het andere onderdeel van SEM is SEA, wat staat voor Search Engine Advertising. Dit is voornamelijk gericht op de korte termijn en kan over een langere termijn behoorlijk duur zijn. Het doel van SEA is het trekken van nieuwe bezoekers en potentiële klanten, door binnen een zoekmachine te adverteren. Je hoeft zo niet te wachten tot je website hoger in de zoekresultaten staat, maar staat direct bovenaan! Des te populairder een zoekwoord is, des te hoger zullen ook de kosten voor het gebruik van SEA zijn. Google werkt hierbij met een veilingsysteem.

Wil je graag reageren op dit blog artikel? Dat kan! Bekijk het topic in ons Vimexx forum!

- 5 van 5 sterren -