Vimexx Facebook

Onderwerp: 'Your domainnameregistrar / domain robot' .com verhuizing bevestigen?

30-09-2016 10:38

Hallo,

Na een verhuisverzoek van een .com domein naar Vimexx, krijg ik een tweetalige mail dat ik moet bevestigen om de verhuizing naar www.theregistrarcompany.com te effectueren. Ik krijg 14 dagen de tijd. Met een linkje naar een ZIP (!) en ondertekent met 'Uw domeinnaam provider".

Zijn jullie dit of is dit jullie .com contractpartner?

Hoor het graag. Groets, Bart

03-10-2016 11:00
#318

Beste Bart,

Dank voor je post op ons forum.

Je ontvangt bij een verhuizing van een .com domein inderdaad een verificatiemail met een bevestigingslink. Deze link dien je inderdaad te bevestigen, anders wordt de verhuizing helaas niet doorgezet. Bij .com domenien zijn meer verificaties nodig dan bij bijvoorbeeld een .nl domein.

Meer info op: https://www.vimexx.nl/help/wat-komt-er-bij-een-dom...

Mochten er nog vragen zijn dan horen we dat graag!

06-12-2017 12:32
#969

Ik werd ook erg sceptisch bij het zien van deze mail tijdens de verhuizing van een .org-domein.

Met name de algemene benamingen "Uw domeinnaam provider" en "Your domainnameregistrar / Domain Robot", de verschillende (vrij generieke) domeinnamen in de linkjes (theregistrarcompany.com, start-transfer.com, domain-notice.com), vreemde tekens ("Ûf") en een link naar een ZIP-file doen de SPAM-alarmbellen wel rinkelen.

Bovendien geeft de link ook nog eens de foutmelding: "IRTP data could not be inquired."
Zonder enige informatie van hoe nu verder.

07-12-2017 16:29
#972

Beste,

Ik begrijp je reactie, wij zijn daarom ook bezig om dit te verbeteren echter is de email die je nu krijgt met de betreffende pagina van onze leverancier, hier hebben wij nu geen invloed op helaas.

- 5 van 5 sterren -