Vimexx Facebook

Onderwerp: domeinnaam toevoegen aan Webhost

16-01-2016 20:02

Hoe kan ik mijn domeinnaam toevoegen aan Webhost Vimexx. Ik heb de domeinnaam elders vastgelegd en nog niet eerder gebruikt.

16-01-2016 20:25
#18

Je kan de nameservers van je domeinnaam wijzigen (makkelijkste manier) naar die van Vimexx en vervolgens je domeinnaam toe te voegen in DirectAdmin

Meer info kan je hier vinden: https://www.vimexx.nl/help/wat-is-een-nameserver-e...

Een andere optie zou zijn dat je je DNS records veranderd, meer info hierover kun je ook vinden in de help artikelen op de website.

17-01-2016 18:07
#19

Beste Hans,

Welkom op het nieuwe forum van Vimexx. Onderaan vind je het instructies hoe je het eenvoudigst een domeinnaam aan jouw hostingaccount kunt koppelen.

Domein toevoegen binnen Directadmin

Onze eerst stap met het koppelen van het domein aan het hosting pakket, is het toevoegen van het domein binnen DirectAdmin. Dit doen we in DirectAdmin via het menu "Domain setup" welke je links bovenaan in DirectAdmin vind. Op de foto heb ik het met een pijltje aangegeven.

Directadmin

Als je geklikt hebt op Domain setup, kom je op een pagina waar je het linkje "Add another domain" ziet staan links bovenaan. Hier klik je weer op.

Directadmin

Zodra je hier op geklikt hebt, voer je de domeinnaam in die je eerder geregistreerd en dus gekocht hebt. De rest kun je eigenlijk in elk geval zo laten staan, tenzij je zelf weet wat je veranderd. Daarna klik je op create waarna de domeinnaam netjes toegevoegd is binnen jouw eigen hosting pakket.

Directadmin

Domein koppelen aan hostingpakket in klantenpaneel

De 2e stap, om het koppelen van je domeinnaam aan je hosting pakket af te ronden is een actie die we moeten uitvoeren in je eigen klantenpaneel. Rechtsbovenaan op deze website, klik je op Dashboard. Als dit er niet staat, klik je eerst op Inloggen. Je logt dan in met de gegevens die je aangemaakt hebt tijdens het afrekenen van het product op onze website.

Eenmaal ingelogd, klik je in het menu aan de linkerkant op Domeinen beheren. Hier zie je vervolgens een sleuteltje aan het eind van de regel van de domeinnaam die jij graag wil koppelen. Hier klik je op, waarna je het volgende menu krijgt. Hier klik je vervolgens op de knop: domein koppelen aan pakket zoals in het plaatje hieronder.

Dashboard

De domeinnaam is nu succesvol gekoppeld aan je hosting pakket

Je hebt nu alle stappen succesvol doorgelopen en jouw domeinnaam met succes gekoppeld aan jouw eigen hosting pakket. Aangezien er nu enkele stappen aan de achterkant van ons systeem uitgevoerd word, duurt het 4 tot 6 uur voordat jij de domeinnaam kunt bezoeken en jouw geuploade website pas ziet. Helaas kunnen wij dit niet versnellen en moeten we na het koppelen hier altijd op wachten. Dit heeft namelijk te maken met dat het internet elke 6 uur nieuwe wijzigingen per domeinnaam ophaalt en we dit dan pas zien als we in onze browser naar de domeinnaam surfen.

Als je nog vragen hebt, stel ze gerust.

Met vriendelijke groet,

Tomas Paulavicius
Vrijwillige medewerker

05-12-2016 16:14
#423

Hoe lang duur dat domeinnaam online komt?

05-12-2016 20:57
#425

Beste Sanjar,

Dank voor je bericht.

Dit duurt vaak 5-7 uur maar kan ook 24 uur duren, afhankelijk van je internet provider.

Fijne avond!

09-10-2019 21:48
#2216

Hoi Tomas,

Ik heb een domein   cmg-creatives.nl   (loopt bij mijndomein.nl) 

Deze wil ik koppelen aan mij hosting pakket die bij jullie draait ? 

Echter is zie bij Domein beheren geen domein namen staan ?  en dus geen sleuteltje ?   Weet jij wat ik verkeerd doe ?

 

08-01-2020 10:27
#2357

Dit heb ik ook. Ook een domein gekoppeld. Ping en Whois lijken prima te resolven. Er zijn reeds bestanden aanwezig. Maar deze benaderen lukt niet in browser.

Voorbeeld:

www.frishmedia.nl  (je ziet een DirectAdmin badge)

http://www.frishmedia.nl/teps.php  of http://www.frishmedia.nl/logo.png laden niet.

Oftewel frishmedia.nl wordt nog niet opgepakt in directory: xxxxx.web0080.zxcs-klant.nl/public_html/

23-04-2023 12:02
#4415

Hi, 

Mijn website is inmiddels in de lucht, maar zonder dat er www. voor staat. het is dus nu voorbeeld.nl maar ik zou graag www.voorbeeld.nl krijgen. Hoe kan ik dat veranderen? 

Groetjes, Charlotte

- 5 van 5 sterren -