Vimexx Facebook

Nieuws van Vimexx op 08-01-2016

Als je tijd, moeite en geld hebt geïnvesteerd in een gloednieuwe website, wil je natuurlijk zo veel mogelijk uit deze investering halen. Heb jij een website laten ontwikkelen en ben je op dit moment nog niet tevreden over de resultaten die jouw website oplevert? Dan geven wij je graag drie praktische tips om meer uit jouw website te halen. Raadpleeg je de tips op deze pagina, dan kun je jouw bezoekersaantallen, omzet en winst snel en eenvoudig verhogen om jouw bedrijfsdoelstellingen te bereiken.

Tip 1: start een blog

Het starten van een blog kost tijd, maar deze tijd investeer je zeker niet voor niets. Wie een blog plaatst op zijn of haar website, profiteert namelijk van verschillende voordelen:

  • Je gaat de dialoog aan met jouw doelgroep en creëert interactie.
  • Je wordt door consumenten gezien als expert op een specifiek gebied. Wat jij zegt, kunnen consumenten als uitgangspunt nemen bij het maken van belangrijke (aankoop)beslissingen.
  • Je krijgt meer bezoekers op je website, simpelweg omdat mensen via jouw blog op je website terecht komen.
  • Bloggen is helemaal gratis, het kost alleen wat tijd om een blog te schrijven.
  • Je leert zelf ook van het schrijven van blogs en deze extra kennis kun je gebruiken om jezelf en jouw bedrijf te verbeteren.

Het belangrijkste voordeel van een blog, is dat je een blog kunt gebruiken om meer bezoekers op jouw website te krijgen. Heb je een webwinkel met herenschoenen, dan kun je bijvoorbeeld een blog schrijven over het onderhoud van suède herenschoenen. Zoekt jouw doelgroep naar informatie over de onderhoud van suède schoenen, dan komen ze op jouw blog en dus op jouw website terecht. Dit leidt niet alleen tot een interactie, maar mogelijk ook tot een aankoop.

Tip 2: houd je website ‘slank’

Een ‘slanke website’ is een website zonder (te veel) zware toepassingen, ofwel toepassingen die veel van de internetverbinding en de computer vragen. Heb je te veel zware toepassingen op jouw website, dan wordt jouw website automatisch langzamer. Zelfs als je een snelle internetverbinding hebt, laadt jouw zware website langzamer dan andere websites. En omdat de laadtijd van een website direct invloed heeft op het gedrag van de bezoekers van jouw website, is het belangrijk om je website zo snel mogelijk te laten laden. Doe je dit niet, dan is de kans groot dat veel potentiële klanten jouw website verlaten voor ze voor conversie hebben gezorgd.

Tip 3: zorg ervoor dat mensen gemakkelijk contact op kunnen nemen

Wie meer uit zijn of haar website wil halen, moet het gemakkelijk maken voor bezoekers om contact op te nemen. Heeft iemand een vraag, lukt het niet om een bestelling te plaatsen of zoekt iemand contact om een andere reden, dan is het belangrijk dat het maken van contact gemakkelijk gaat. Plaats daarom altijd contactgegevens op de website en voeg het liefst ook een contactformulier toe, zodat je doelgroep je altijd gemakkelijk kan bereiken.

- 5 van 5 sterren -