Vimexx Facebook

Nieuws van Vimexx op 23-11-2015

Elke webmaster kent het waarschijnlijk wel. Je wil meer en het liefst zo véél mogelijk bezoekers op je website hebben. Hoe meer bezoekers geld namelijk bij een stabiele conversie vaak tot meer bestellingen en dus tot meer omzet. Dat is wat we willen!

Er zijn honderden redenen aan te wijzen waarom de ene website hoger in de Google zoekresultaten staat, dan de andere. Één van die redenen welke vandaag de dag steeds belangrijker word, is je page speed. Je bezoekers willen natuurlijk niet wachten op het laden van een trage website pagina, dit kan je een conversie kosten namelijk. Google vind dit ook belangrijk en wil de bezoekers die via de Google zoekresultaten doorgestuurd worden goede kwalitatieve en snelle websites bieden.

Google pagespeed om jouw website speed en verbeterpunten te controleren

Om te controleren of jouw website binnen de richtlijnen valt, kun je een website speed test uitvoeren. Via deze test kun je snel en simpel zien of jouw website snel genoeg weergegeven word en welke elementen je eventueel kunt verbeteren. De website speed test welke wij vaak aanraden, is de Google pagespeed.

Deze website speed test voert 2 checks uit. Één op een desktop omgeving en één op een mobiele omgeving. In de resultaten van de tests worden zeer handige tips gegeven met voorbeelden om jouw website direct te verbeteren. Google hangt hier ook een score aan. Uiteraard is het vanzelfsprekend om te streven naar een zo hoog mogelijke score.

De basis van een goede en succesvolle website

De basis van een goede en succesvolle website, is natuurlijk een krachtig en sprekend design en een goede opbouw van de gehele website. Een andere goede basis wat je hiernaast kunt leggen is een supersnel webhosting pakket. Een website die bijvoorbeeld gehost word op een SSD Webhosting pakket is vaak tot wel 10 keer sneller dan Webhosting wat op een normale harde schijf staat. Hierdoor leg je met een goed SSD webhosting pakket al direct een zeer goede basis voor een zeer hoge Google pagespeed score.

Goede en snelle webhosting vormt de basis voor succes

Natuurlijk is er naast enkel hosten op SSD's nog veel meer mogelijk om het maximale uit een website te halen en deze supersnel te laten laden. Vaak heeft een webhoster hier echter vaak wel een erg groot aandeel in. Zo zijn er modules waardoor een Magento of een Wordpress website nog een stuk sneller kan laden en dus een hogere website speed test kan halen. Dit moet echter vaak door de webhoster of geïnstalleerd of geactiveerd en geconfigureerd worden. Niet alle webhosters willen dit graag activeren, aangezien de website vaak op een shared server staat en deze modules misschien wel weer andere websites niet goed laten werken.

We hebben bij Vimexx dit probleem ook gehad en daarom bij het opzetten van onze superieure platformen hier rekening mee gehouden. Via een uitgebreide selector kun je als klant zelf je eigen modules aan en uit zetten. Hierdoor kun je al deze performance modules zoals Redis, Memcache, APC, Opcache voor jouw specifieke website activeren, zonder dat andere websites of klanten hier last van hebben. Zodoende haal je tóch de maximale performance zonder hier of een meerprijs voor te hoeven betalen of websites te verdelen over verschillende servers.

We helpen elke website graag persoonlijk naar het hoogste snelheidsniveau. Voor meer informatie kun je het beste een persoonlijk advies vragen op onze livechat. We helpen iedereen daar graag verder!

 

 

- 5 van 5 sterren -