Vimexx Facebook

Nieuws van Vimexx op 11-04-2017

Fantastisch nieuws! Vanaf vannacht zijn al onze webservers voorzien van het nieuwe HTTP/2 (ook wel HTTP 2.0 genoemd)! Ook kon je al een aantal weken gebruik maken van PHP 7.1!

Wat is het voordeel van HTTP/2?

HTTP/2 kenmerkt zich vooral door de snelheidswinst, zo laadt een website met dit nieuwe protocol veel sneller dan met het oude HTTP/1.1 protocol. Bij het bezoeken van een website worden er meerdere aanvragen uitgevoerd, bij het oude protocol verliep dit zeer langzaam omdat de aanvragen één voor één werden uitgevoerd en pas verder konden zodra een eerdere aanvraag voltooid was. Met HTTP/2 worden er meerdere aanvragen tegelijk uitgevoerd en hoef je niet te wachten totdat een eerdere aanvraag voltooid is. Om een goed beeld te schetsen kan je het vergelijken met onze klantenservice afdeling, als je bij ons op de live chat komt dan ben je in de meeste gevallen niet de enige, wij bedienen meerdere klanten tegelijk, zodoende hoeven onze klanten dus niet te wachten totdat een eerdere klant helemaal geholpen is. Dit doet HTTP/2 dus ook, er worden meerdere aanvragen tegelijk uitgevoerd en je hoeft niet te wachten op een eerdere aanvraag, hiermee behaal je dus een flinke snelheids winst!

Werkt HTTP/2 ook met mijn website?

HTTP/2 werkt helaas enkel op websites die voorzien zijn van een SSL certificaat, websites die dit niet actief hebben zullen het oude protocol blijven gebruiken, de website zal hoe dan ook niet offline raken. Natuurlijk zijn wij Vimexx niet als wij hier geen oplossing voor hebben, de meeste klanten kennen het al maar elke klant met een webhosting of reseller hosting pakket kan gebruik maken van onze gratis Lets encrypt certificaten, zodoende kan je dus ook jouw website voorzien van het nieuwe protocol en daarbij ook voor een veiligere uitstraling zorgen bij je bezoekers. Win win dus!

PHP 7.1

Enkele weken geleden hebben we PHP 7.1 beschikbaar gesteld, met deze versie zijn er enkele beveiligingsproblemen gedicht en zal er een kleine snelheidsverbetering merkbaar zijn. Je kan de nieuwe versie selecteren via de PHP selector in DirectAdmin. Meer informatie over het selecteren van een PHP versie en het wijzigen van de PHP instellingen vind je in onze handleiding: https://www.vimexx.nl/help/php-instellingen-wijzigen-php-ini. Let wel dat sommige websites helaas niet met de nieuwste PHP versie zullen werken, je kan natuurlijk altijd weer terugschakelen naar de eerdere versie!

Zoals wellicht opgevallen hebben we de laatste tijd erg veel nieuwe functies gerealiseerd, ook de komende tijd zullen we hiermee doorgaan dus houd onze social media kanalen goed in de gaten!

- 5 van 5 sterren -