Vimexx Facebook

Nieuws van Vimexx op 19-04-2016

Een groot voordeel van WordPress als Content Management Systeem, is het feit dat je jouw website eenvoudig zelf aan kunt passen. Wil je bijvoorbeeld een nieuwe functie toevoegen, een nieuwe afbeelding plaatsen of een nieuw stuk tekst schrijven, dan kun je dit eenvoudig zelf regelen door middel van het WordPress dashboard. Het enige nadeel van de flexibiliteit van WordPress als CMS, is dat je ook gemakkelijk fouten kunt maken als je jouw website veranderd hebt. Doe je iets verkeerd, dan kan het zomaar voorkomen dat jouw website zwart wordt en je dit niet meer kunt herstellen.

Voorkom problemen, maak een back-up

Wil je voorkomen dat jouw website helemaal offline ligt door een kleine fout bij het aanpassen van de website? Dan is het belangrijk om regelmatig een back-up te maken van jouw online visitekaartje. Gaat er iets fout en is je website plotseling offline, dan kun je de laatste back-up gewoon terugzetten en ben je niets kwijt.

Een handige plugin die je kunt downloaden voor het automatisch, regelmatig en gemakkelijk maken van back-ups van jouw website, is de plugin BackUpWordPress. Meer over deze plugin, lees je in onderstaande alinea’s.

BackUpWordPress: een korte introductie

BackUpWordPress is een simpele plugin die je installeert om automatisch back-ups van jouw website te laten maken. Je stelt zelf in hoe vaak je een back-up wil laten maken van jouw website en de plugin zorgt ervoor dat jouw website altijd opgeslagen wordt op de door jou gekozen momenten. Is er een back-up gemaakt, dan wordt deze back-up in een e-mail naar jou gestuurd. Wil je de back-up terugzetten, dan doe je dit eenvoudig via de mail die je hebt ontvangen van de plugin.

Met de plugin BackUpWordPress kun je de volgende zaken regelen:

  • Zelf bepalen wanneer je een back-up van jouw website wil laten maken.
  • Een back-up eenvoudig terugzetten en gebruiken.
  • Het opslaan van back-ups in .zip-formaat, zodat je niet te veel ruimte nodig hebt op je computer om een back-up op te kunnen slaan.

Kortom: de plugin slaat je website op, stuurt de website in een back-up naar je toe wanneer jij dit wil en geeft je de mogelijkheid om jouw website op je computer op te slaan.

De voordelen van BackUpWordPress

Er zijn diverse voordelen verbonden aan de plugin BackUpWordPress. Het eerste voordeel van deze plugin voor jouw WordPress website, is dat de plugin erg gebruiksvriendelijk is. Zelfs als je niet zo technisch bent en nog nooit eerder een back-up van jouw website hebt gemaakt, kun je de plugin eenvoudig gebruiken. Een ander voordeel van de plugin, is het feit dat de plugin ook in het Nederlands beschikbaar is. Zeker als je niet zo veel technische kennis hebt en met Engelse omschrijvingen maar moeilijk uit te voeten kunt, is dit een groot pluspunt van de plugin.

Het laatste voordeel van de plugin voor WordPress websites, is dat BackUpWordPress gratis te downloaden is. Je hoeft dus niets te investeren om jouw website goed op te slaan, maar voorkomt dat je in grote problemen komt bij een fout in jouw website zonder hier ook maar iets voor te betalen.

- 5 van 5 sterren -