Vimexx Facebook

Nieuws van Vimexx op 31-10-2015

Het is de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden om het gedrag van bezoekers op je website te kunnen bijhouden en analyseren. Google Analytics, een tool van Google, wordt al jaren gezien als de populairste oplossing voor het tracken van bezoekers. Helaas is met Google Analytics echter niet altijd met zekerheid te zeggen, waar je bezoekers precies op klikken. Informatie die handig kan zijn voor het vergroten van de conversie van je website, of het gebruikersvriendelijker maken hiervan.

Met een heat map is het mogelijk om nog beter in kaart te brengen hoe je bezoekers zich op je website gedragen, waar ze klikken, enzovoorts. Een handige tool om een dergelijke heat map voor je website te maken is SumoMe, wat zeer eenvoudig is in te bouwen in je Wordpress-website. De app is geheel gratis te gebruiken en kan middels een plug-in op je Wordpress-website worden geïnstalleerd. Met deze applicatie kun je vooraf zelf aangeven op welke pagina’s SumoMe de ‘clicks’ van bezoekers bij moet houden. Op basis van deze ‘clicks’, kan SumoMe vervolgens een heat map samenstellen.

Je eerst heat map maken in SumoMe

Na het installeren van de plug-in van SumoMe, zal er een icoontje op je website verschijnen van SumoMe. Wanneer je hierop klikt opent er een nieuw venster, waarin je verschillende tools van SumoMe kunt activeren voor je website. Omdat je van plan bent de heat map te gebruiken voor het analyseren van de bezoekersstromen en ‘clicks’ op je website, is het raadzaam om te kijken onder het kopje ‘Analytics’. Hier vind je drie mogelijkheden: Google Analytics, Content Analytics en Heat Maps.

Installeer de Heat Maps-tool en ga vervolgens naar de pagina, waarvan je een heat map wilt maken. Rechtsboven in de pagina zal nu een SumoMe-menu verschijnen, met verschillende icoontjes. De Content Analytics-tool bereik je door te klikken op het icoon met het ‘oog’ en de Heat Maps kun je maken met het ‘vlam’-icoontje. Klik op het vlammetje, om je eerste heat map te maken voor deze pagina. Let wel, je activeert SumoMe nu enkel voor de pagina die je aan het bekijken bent.

Heat maps van meerdere pagina’s

Wil je van meerdere pagina’s een heat map maken met de tool van SumoMe, dan zal je deze pagina’s stuk voor stuk bij langs moeten gaan. Het hangt sterk af van het aantal bezoekers, hoelang het duurt om een fraaie heat map te creëren. Des te meer bezoekers, des te sneller het logischerwijs ook zal gaan!

Wanneer je de heat map van een bepaalde pagina wilt bekijken, ga je nogmaals naar de pagina en klik je vervolgens op het vlammetje.

- 5 van 5 sterren -