Vimexx Facebook

Nieuws van Vimexx op 05-11-2015

Als je een Magento webshop hebt laten ontwikkelen of zelf hebt gemaakt, wil je natuurlijk wel dat jouw webwinkel goed vindbaar is in zoekmachines zoals Google. Is jouw webwinkel goed vindbaar in de zoekmachines, dan krijg je namelijk meer bezoekers in jouw online shop en heb je mogelijk dus meer omzet. Staat jouw webwinkel net online en ben je benieuwd hoe je meer bezoekers naar jouw online shop kan krijgen via de zoekmachines? Lees dan in dit artikel welke vier tips je kunt gebruiken om de positie van jouw webwinkel in de zoekresultaten van Google te verbeteren om meer bezoekers op jouw webshop te krijgen.

Tip 1: gebruik keywords in de content van jouw online shop

Als je zoekwoorden gebruikt in de content van jouw webshop, wordt jouw online shop beter gevonden op deze specifieke zoekwoorden of keywords. Heb je een online shop met designer tassen, dan is het bijvoorbeeld belangrijk om de term ‘designer tassen’ regelmatig te laten vallen op jouw webshop. Heb je specifieke merken waar je op gevonden wil worden, dan kun je deze merken ook gebruiken als zogeheten keywords. De richtlijn voor het aantal keywords per pagina, is dat een specifiek zoekwoord ongeveer 2% van alle woorden op een pagina beslaat. Je kunt de zoekwoorden niet alleen verwerken op de homepage van jouw webwinkel, maar ook in de productomschrijvingen van jouw webshop.

Tip 2: vergeet de teksten op categoriepagina’s niet

Een veelgemaakte fout bij het ontwikkelen en vullen van webshops, is het feit dat categoriepagina’s met verschillende producten geen tekst krijgen. Heb je geen tekst op jouw categoriepagina’s, dan kunnen deze pagina’s niet goed geïndexeerd worden door de zoekmachines. Dit betekent dat de categoriepagina’s op de vijfde pagina van Google komen te staan, in plaats van op de eerste pagina waar je met jouw webshop terecht wil komen. Zet je een tekst op de categoriepagina’s van jouw webwinkel (inclusief keywords, zie tip 1), dan zijn deze pagina’s gemakkelijker vindbaar in de zoekmachines.

Tip 3: geef iedere pagina een titel en beschrijving

Tot slot is het belangrijk om iedere pagina van jouw website een titel en beschrijving te geven, ook wel een metatitel of meta-omschrijving genoemd. De metatitel van een pagina is de titel die je boven zoekresultaten ziet staan en de omschrijving is de korte tekst die onder de titel staat. Een goede titel en omschrijving zien er niet alleen goed uit in de zoekresultaten, maar zorgen er ook voor dat jouw pagina’s beter geïndexeerd worden door zoekmachines en dus beter vindbaar zijn.

- 5 van 5 sterren -