Vimexx Facebook

Nieuws van Vimexx op 26-05-2016

Als je een eigen website hebt, wil je natuurlijk zo veel mogelijk bezoekers naar jouw website lokken. De beste manier om mensen naar je website te lokken, is door je website hoog in de zoekresultaten van zoekmachines als Google te krijgen. Sta je hoog in de resultaten, dan komen er namelijk meer mensen via de zoekmachines naar jouw website en dit betekent simpelweg dat je meer webbezoekers hebt.

Iedereen wil wel hoger in de zoekresultaten komen te staan met zijn of haar website, maar veel mensen weten niet zo goed hoe ze dit moeten doen. Een goede manier om je website hoger te laten noteren, is door een zoekwoord analyse uit te voeren. Wat een zoekwoord analyse precies is en hoe je zelf een zoekwoord analyse uit kunt voeren, lees je in dit artikel.

Wat is een zoekwoord analyse?

Een zoekwoord analyse is een klein onderzoek waarbij je probeert te achterhalen op welke zoekwoorden je jouw website het beste kunt optimaliseren. Door te achterhalen welke zoekwoorden het beste werken voor jouw website, kun je gericht aan de slag gaan met het optimaliseren van jouw website. Dit betekent dat je niet zomaar wat dingen aan je website verandert om je website hoger in Google te krijgen, maar echt een strategie volgt. Door een gerichte en goed doordachte strategie te volgen, krijg je altijd betere resultaten en heb je dus veel meer kans dat jouw website echt hoog in de resultaten komt te staan.

Hoe voer je een zoekwoord analyse uit?

Er zijn veel bedrijven die het uitvoeren van een zoekwoord analyse aanbieden in hun dienstenpakket, maar het is helemaal niet nodig om honderden euro’s te betalen voor de zoekwoord analyse van een expert. Wat veel mensen niet weten, is dat het uitvoeren van een zoekwoord analyse erg gemakkelijk is en zelfs gemakkelijk gedaan kan worden door een leek.

Door onderstaande stappen te volgen, heb je binnen enkele minuten een eigen zoekwoord analyse uitgevoerd.

Stap 1: bedenk welke pagina’s je wil optimaliseren. Welke pagina’s wil je hoog in de zoekresultaten van Google krijgen? Zet ze op een rijtje en je weet met welke webpagina’s je aan de slag moet.

Stap 2: zet per pagina enkele zoekwoorden op een rijtje die bij deze betreffende webpagina passen. Ben je lifecoach en ondersteun je mensen onder andere in het verbeteren van hun carrière? Dan schrijf je enkele zoekwoorden op waarvan jij denkt dat klanten die gebruiken om met een lifecoach in contact te komen, zoals ‘coach carrière’ of ‘lifecoach begeleiding loopbaan’.

Stap 3: gebruik de Keyword planner van Google om te zien hoeveel er op een bepaald woord of een bepaalde woordencombinatie gezocht wordt. Woorden waarop nauwelijks gezocht wordt of waar veel concurrentie bij is, streep je weg van de lijst. Woorden waar veel op gezocht wordt en relatief weinig concurrentie bij is, laat je staan.

Stap 4: optimaliseer je webpagina’s met de zoekwoorden die het beste scoren in de Keyword planner van Google en je komt al snel hoger in de zoekresultaten van Google terecht.

- 5 van 5 sterren -