Vimexx Facebook

Nieuws van Vimexx op 11-02-2016

Het conversiepercentage van jouw website geeft aan hoeveel procent van het totale aantal bezoekers van jouw website een bepaalde actie uitvoert. Dit kan het aanschaffen van een product of dienst zijn, maar dit kan ook het invullen van het contactformulier, het aanvragen van een offerte of het aanmelden voor de nieuwsbrief betreffen. Als je 1 procent conversiepercentage hebt op jouw website of webwinkel, betekent dit dat 1 procent van de bezoekers van jouw website overgaat tot een bepaalde vorm van actie.

Natuurlijk wil je dat het conversiepercentage van jouw website zo hoog mogelijk is, zodat je zo veel mogelijk uit jouw online visitekaartje kunt halen. Maar hoe zorg je ervoor dat een groot deel van de bezoekers van jouw website overtuigd wordt om actie te ondernemen en jouw website niet zomaar weg klikt? Het antwoord op deze vraag is simpel, want je kunt jouw conversiepercentage al eenvoudig verhogen door call to actions op jouw website te gebruiken. Wat call to actions zijn en hoe je de beste call to actions kunt opstellen voor jouw website, lees je in dit artikel.

Call to actions op jouw website: een korte introductie

Zoals de naam het al verklapt, is een ‘call to action’ een soort ‘roep om actie’. Een goed voorbeeld van een call to action die je op jouw website kunt zetten, is een opvallende button met de tekst “klik hier voor meer informatie!” of “koop product X direct!”. Call to actions trekken niet alleen de aandacht, maar roepen bezoekers van jouw website ook op om actie te ondernemen en maken het ondernemen van actie zo gemakkelijk mogelijk.

Sommige mensen denken dat call to actions bijna niets of zelfs helemaal niets bijdragen aan het conversiepercentage van een website, maar dit is zeker niet het geval. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat call to actions niet alleen goed opvallen, maar bovendien overtuigen om inderdaad een bepaalde vorm van actie te ondernemen. Het lijkt misschien een te eenvoudige oplossing voor een hoger conversiepercentage, maar het is zeker een oplossing die werkt.

Call to actions opstellen: drie tips

Niet iedere call to action is even succesvol. Hoeveel succes een call to action heeft in het verhogen van het conversiepercentage van jouw website, is voor een groot deel afhankelijk van de kwaliteit van de call to action. Wil jij de beste call to actions op jouw website zetten, zodat jouw call to actions optimaal bijdragen aan een hoger conversiepercentage? Lees dan in onderstaande drie tips hoe je de beste call to actions opstelt voor jouw online visitekaartje.

Tip 1: geef de call to action een opvallende kleur. Gebruik je een witte button met een zwarte tekst, dan valt de button niet voldoende op en is de kans groot dat veel mensen de button niet eens zien. Maak je de button groen, blauw, rood of een andere opvallende kleur, dan is het moeilijker om over de call to action heen te lezen.

Tip 2: creëer voldoende witruimte om de call to action heen. Op deze manier valt de button meer op, zodat je meer kans hebt dat mensen de button inderdaad zien en er mogelijk ook op klikken.

Tip 3: gebruik een aantrekkelijke tekst voor op de button. Een tekst als “klik hier” is misschien logisch om te gebruiken, maar als je niet de gehele tekst boven de call to action hebt gelezen, heb je geen idee wat er gebeurt als je op de button in kwestie klikt. Teksten als “klik hier voor een unieke aanbieding!” of “klik hier voor meer informatie” zijn dan ook duidelijker en beter.

- 5 van 5 sterren -