Vimexx Facebook

Nieuws van Vimexx op 18-11-2015

Er zijn diverse trucs die je kunt toepassen om meer omzet te krijgen in jouw Magento webwinkel. Zo kun je zogeheten call-to-actions toevoegen aan jouw webwinkel, kun je ervoor zorgen dat jouw webshop beter vindbaar is in zoekmachines als Google om meer bezoekers naar de webwinkel te trekken en kun je het bestelproces vereenvoudigen. Waar veel mensen niet aan denken, is dat de betrouwbaarheid van een webwinkel ook kan bijdragen aan de omzet. Wat voor rol de betrouwbaarheid van een webwinkel speelt en hoe je de betrouwbaarheid van jouw Magento webshop kan vergroten, lees je in dit artikel.

De rol van betrouwbaarheid voor een hogere omzet

Misschien heb je het zelf wel eens meegemaakt: je bent op zoek naar een specifiek product en je start een online zoektocht om dit product te vinden. Vervolgens kom je op diverse webwinkels terecht die het product dat jij zoekt allemaal aanbieden. Enkele van deze webwinkels zien er professioneel, overzichtelijk, netjes en betrouwbaar uit, terwijl één van de webshops er ietwat onprofessioneel en onbetrouwbaar uit ziet. Bij welke webshop heb jij jouw product uiteindelijk aangeschaft? Juist, dat was niet bij de onprofessionele en onbetrouwbare webwinkel. Hoogstwaarschijnlijk heb je deze webwinkel zelfs meteen weggeklikt, nog voor je het aanbod van de webshop hebt bekeken.

Als je naar bovenstaand voorbeeld kijkt, zie je de belangrijke rol van betrouwbaarheid in het online koopproces. Consumenten zijn online al wat wantrouwender dan bij het winkelen in een fysieke winkel, dus het is extra belangrijk dat jouw Magento webshop er honderd procent professioneel en betrouwbaar uitziet als je omzet wil maken. Hoe je dit doet, lees je in onderstaande alinea.

Vijf tips voor een betrouwbare webwinkel

Misschien lijkt het wat lastig om een webwinkel vertrouwen uit te laten stralen, maar er zijn enkele praktische tips die je kunt gebruiken om jouw webwinkel direct betrouwbaar te maken. Lees onderstaande vijf tips voor een betrouwbare webwinkel en je kunt jouw webshop al binnen enkele uren naar een hoger niveau tillen.

Tip 1: geef informatie over de organisatie achter de webshop.

Maak een ‘over ons’ pagina in jouw Magento webwinkel en geef op deze pagina informatie over jouw bedrijf en mogelijk over jezelf als ondernemer. Staat er helemaal niets over jouw bedrijf op jouw website, dan kan dit wat onbetrouwbaar overkomen.

Tip 2: plaats reviews van klanten.

Als bezoekers van jouw Magento webshop reviews van andere klanten zien, weten zij zeker dat je een betrouwbare partij bent. Je hebt namelijk niet alleen andere klanten bediend, maar deze klanten zijn ook nog eens tevreden over jouw services.

Tip 3: plaats duidelijke productfoto’s.

Productfoto’s zijn erg belangrijk in het online koopproces, want dit is zo ongeveer het enige houvast dat online shoppers hebben bij het aanschaffen van producten via een webshop. Zorg er niet alleen voor dat jouw productfoto’s duidelijk zijn, maar maak ook enkel gebruik van professionele foto’s. Onprofessionele foto’s geven een onbetrouwbare uitstraling en kunnen potentiële klanten afschrikken.

Tip 4: zorg voor een professioneel design.

Het design van jouw Magento webshop heeft een grote invloed op de indruk die je bij jouw bezoekers achterlaat. Zorg voor een professioneel design met een duidelijk menu, aantrekkelijke afbeeldingen en een overzichtelijke indeling en jouw webwinkel ziet er meteen betrouwbaarder uit.

Tip 5: maak gebruik van keurmerken.

Er zijn diverse keurmerken die aangeven dat jouw Magento webshop betrouwbaar is. Meld je aan voor deze keurmerken, plaats de logo’s van de keurmerken op jouw homepage en de bezoekers van jouw Magento webshop weten zeker dat ze goed zitten bij jou.

- 5 van 5 sterren -