Vimexx Facebook

Nieuws van Vimexx op 18-10-2015

Patchman, de startup uit het oosten van Nederland welke hosting bedrijven ondersteund in het pro actief scannen en verhelpen van Malware, vulnerabilities en virussen binnen de webhosting pakketten is afgelopen tijd door Vimexx uitvoerig getest binnen onze hosting infrastructuur.

Patchman uitgebreid getest

In deze periode hebben we uitvoerig gekeken of Patchman duidelijk bijdraagt aan het verbeteren van onder andere de veiligheid van de websites van onze klanten en aan de veiligheid van het internet. We merkten namelijk vaak dat door middel van een lek in een bepaald software pakket zoals Wordpress of Joomla, kwaadwillenden hier misbruik van probeerden te maken en bijvoorbeeld acties zoals phishing of ddos aanvallen probeerde uit te voeren.

Patchman merkte direct, na de eerste volledige server scan alle vurnerabilities op en constateerde ook verouderde versies van vooral software pakketten zoals Wordpress en Joomla. Dit is ook niet gek, aangezien er wekelijks veel nieuwe updates voor deze software pakketten bij komen en je zodoende snel achterloopt op de nieuwste versie.

Patchman heeft de klanten die een mogelijk risico liepen direct genotificeerd via een duidelijke email welke scripts mogelijk vatbaar waren. Scripts die direct een zeer groot risico lopen, zijn tijdelijk in een quarantaine geplaatst om zodoende direct misbruik te voorkomen. In dit geval wordt je als klant direct op de hoogte gesteld en kan je het softwarelek eventueel zelf oplossen, of bijvoorbeeld door Patchman laten oplossen.

Via deze manier, voorkomen we vervelende situaties met websites en zorgen we ook voor een veiliger en vertrouwder internet. Ook draagt het bij een stabielere servers, doordat ze niet misbruikt worden door kwaadwillenden voor vervelende acties naar andere gebruikers of websites op het internet.

Patchman direct actief op alle webhosting servers

We hebben daarom besloten om Patchman op al onze webservers direct door te voeren. Onze servers worden hierdoor vanaf nu 24/7 gescand op software lekken, malware en virussen in onder andere Wordpress, Joomla, Magento, Drupal en alle overige software pakketten.

Mocht je nog vragen hebben over Patchman of graag een persoonlijke uitleg willen, dan zijn we er uiteraard graag voor je. We staan je persoonlijk te woord op onze livechat of via een ticket in je klantenpaneel.

Update:

In 2016 zijn we gestart met het ontwikkelen van ons eigen malware scan systeem, welke er wel voor zorgt dat de daadwerkelijk binnengekomen malware ook echt verwijderd wordt. Helaas was dit nog een missende feature in patchman waardoor we besloten hebben verder te gaan met ons eigen systeem.

Patchman

- 5 van 5 sterren -