Vimexx Facebook

Nieuws van Vimexx op 04-07-2016

Een persoonlijke blog is een blog over een onderwerp naar keuze, die je onder je eigen naam bijhoudt om mensen te entertainen, te schrijven over onderwerpen die jij leuk vindt en eventueel geld te verdienen. Steeds meer mensen starten een eigen blog over een onderwerp dat hen interesseert, maar slechts een handjevol blogs is echt populair onder volgers uit het binnen- en buitenland. Wil jij een blog starten en wil je dat jouw blog echt succesvol en groot wordt? Lees dan in dit artikel welke vijf tips je kunt gebruiken om de beste blog op te zetten met een groot bereik, zonder dat je jouw blog (betaald) moet promoten.

Tip 1: kies een thema voor je blog

Je hoeft geen specifiek onderwerp te verzinnen voor je blog, maar het is wel belangrijk om een thema vast te stellen voor jouw blog. Je hoeft bijvoorbeeld niet iedere blog te schrijven over afvallen, maar je kunt wel als algemeen thema ‘gezondheid’ aanhouden. Dit betekent dat je niet alleen blogs kunt schrijven over afvallen, maar ook over gezond koken, bewegen en lifestyle. Het is wel belangrijk om een goed thema te bedenken voor je blog en je aan dit thema te houden, zodat je echt een bepaalde doelgroep aan kan spreken. Wil je iedereen aanspreken met je blog, dan is het gevolg dat je eigenlijk niemand echt aanspreekt.

Tip 2: laat je gezicht zien en maak de blog persoonlijk

De meest succesvolle blogs zijn blogs die door een bepaald persoon worden geschreven en die ook duidelijk laten zien wie de persoon achter de blogs is. Je hoeft niet bij iedere blog een foto van jezelf te plaatsen, maar het is wel leuker om vanuit jezelf te schrijven. Schrijf geen stijve teksten die je ook gewoon in informatiebrochures kunt lezen, maar schrijf een persoonlijke tekst die ook iets over jou vertelt. Uiteraard kies je zelf hoeveel je precies wil delen van jezelf, maar weet wel dat persoonlijke blogs het altijd beter doen dan de onpersoonlijke blogs.

Tip 3: varieer voldoende in de onderwerpen waar je over schrijft

Heb je een blog over gezondheid en schrijf je iedere dag een blog over buikspieroefeningen? Dan is de kans groot dat mensen jouw blogberichten op een bepaald moment niet meer gaan lezen. Wissel voldoende af tussen verschillende onderwerpen binnen je thema en je blijft je volgers niet alleen verrassen, maar spreekt bovendien steeds nieuwe mensen aan. Dit betekent dat je groep volgers steeds groter wordt, zodat jouw blog echt groeit.

Tip 4: blog regelmatig en consistent

De meest succesvolle blogs worden goed bijgehouden. Dit betekent niet dat je iedere dag een nieuwe blog online moet zetten als je hier geen tijd voor hebt of als je hier geen zin in hebt, maar wel dat je consistent moet zijn. Spreek bijvoorbeeld met jezelf af dat je om de dag, iedere drie dagen of eens per week een nieuw bericht wil plaatsen en blijf dit ook doen. Heb je langere tijd niets geplaatst, dan zijn je volgers je al lang weer vergeten.

Tip 5: blijf enthousiast over je eigen blog en blogposts

Ben je zelf enthousiast over de blogs die je schrijft? Dan slaat dit enthousiasme vanzelf over naar de mensen die jouw blogs lezen. Dit betekent dat zij enthousiast worden door jouw enthousiasme, waardoor ze jouw blogs blijven lezen. Wil je een blog schrijven waar je niet zo enthousiast over bent? Schrijf hier dan geen blog over, want jouw gebrek aan enthousiasme zal zeker naar voren komen in je blog en overslaan op de lezers van jouw teksten.

- 5 van 5 sterren -