Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 28-03-2018

Als het voorjaar aanbreekt, nemen veel mensen hun huis eens goed onder handen. Je kunt de voorjaarsschoonmaak thuis uitvoeren, maar je kunt je webwinkel ook een flinke opfrisbeurt geven in de lente. Hoe je dit doet, lees je op deze pagina.

 

Tip 1: controleer je webwinkel op dode links

Een dode link is een hyperlink naar een webpagina die niet meer bestaat. Verwijder je een pagina of zet je een webpagina offline, dan worden alle links naar deze pagina zogeheten dode links. Bijna iedere website of webwinkel heeft een of meerdere dode links. Dit is niet erg, maar het is beter de niet-werkende links op je website of webwinkel te verwijderen. Zo schoon je jouw website of online shop lekker op.

Er zijn diverse tools die het opsporen van dode links erg gemakkelijk maken. Heb je een of meerdere dode links gevonden, dan hoef je deze alleen nog te verwijderen.

 

Tip 2: loop al je web teksten eens na

Ben je nog tevreden over de teksten die op jouw website staan? Daar kun je maar op één manier achter komen. Loop alle teksten op je website eens goed na en voer hier en daar wat verbeteringen door. Is het te veel werk om alle teksten na te lopen? Dan check je de belangrijkste teksten, zoals de content op de homepage, de over ons pagina en de contactpagina.

 

Tip 3: check je productaanbod

Zeker als je een groot assortiment hebt, is de kans groot dat er nog een of meerdere producten op je webwinkel staat die je helemaal niet meer verkoopt. Check je productaanbod en verwijder alle items die je niet meer verkoopt of in de toekomst niet meer wil verkopen. Je kunt per product wel aangeven dat dit item uitverkocht is, maar uiteindelijk moet je het product toch uit je aanbod verwijderen. Staat een item al een paar weken of zelfs maanden online als ‘uitverkocht’, dan is dit het moment om het product uit je assortiment te halen.

Tip 4: loop het bestelproces eens door

Veel consumenten die uiteindelijk toch besluiten geen aankoop te doen in jouw online shop, haken af in het bestelproces. Je kunt voorkomen dat mensen afhaken in het bestelproces door dit proces zo goed mogelijk te optimaliseren.

 

Loop het bestelproces van jouw online shop eens kritisch door en schrijf alle knelpunten op. Door deze knelpunten weg te nemen, optimaliseer je jouw online shop. Zo krijg je op de lange termijn veel meer bestellingen binnen.

 

Tip 5: kort het bestelproces in

Consumenten haken niet alleen af door een onhandig bestelproces, maar ook door een lang bestelproces. Daarom is het niet alleen van belang je bestelproces gebruiksvriendelijker te maken, maar ook om het proces van bestellen zo kort mogelijk te maken. Moeten je klanten nu bepaalde gegevens achter laten, die jij als ondernemer eigenlijk helemaal niet nodig hebt? Dan schrap je deze gegevens. Hoe sneller de consument een bestelling kan plaatsen, hoe vaker dit zal gebeuren.

- 5 van 5 sterren -