Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 20-07-2017

De meeste mensen die jouw website bezoeken, komen allereerst op de homepage van de site terecht. Om ervoor te zorgen dat de bezoekers van je website ook nog op andere pagina’s willen kijken, moet de homepage van jouw website een goede indruk achterlaten. Op deze pagina lees je welke drie do’s en don’ts je kunt gebruiken om de homepage van jouw website zo aantrekkelijk en professioneel mogelijk in te steken.

 

Een goede homepage voor jouw website: drie do’s

Er zijn drie dingen die je zeker moet doen als je jouw homepage zo aantrekkelijk en professioneel mogelijk in wil steken. Welke drie do’s je zeker in je achterhoofd moet houden bij het samenstellen van de homepage van jouw website, lees je in onderstaande alinea’s.

 

Zorg voor aantrekkelijke visuals

Beeld zegt altijd meer dan tekst. Door een of meerdere aantrekkelijke visuals op jouw homepage te plaatsen, krijg je website meer sfeer. In bepaalde branches is dit niet zo belangrijk, maar bij de meeste bedrijven is dit zeker wel het geval.

 

Wek vertrouwen

Als jouw website geen vertrouwen uitstraalt, klikt de bezoeker van jouw site niet door naar andere webpagina’s. De homepage moet er niet alleen aantrekkelijk uit zien, maar moet ook op en top professioneel ingestoken worden om vertrouwen te wekken bij de bezoeker van jouw website.

 

Zorg voor hapklare brokken

Niemand wil pagina’s aan tekst doornemen op een website, zeker niet op de homepage van de site. Verdeel de homepage in hapklare brokken en zorg ervoor dat je niet te lange teksten gebruikt. Het is belangrijk om de homepage van jouw website ‘scanbaar’ te maken.

 

Een goede homepage voor jouw website: drie don’ts

Er zijn meerdere dingen die je zeker niet moet doen als je de homepage van jouw website professioneel, aantrekkelijk en overtuigend in wil steken. De drie belangrijkste don’ts voor het maken van een goede homepage, worden in onderstaande alinea’s beschreven.

 

Het plaatsen van banners

Op de homepage van je website hoef je nog niet meteen producten en/of diensten te verkopen. Plaats dus geen banners, maar doe dit liever op de productpagina’s van je website. Op de homepage wil je vooral een goede indruk achterlaten en dit betekent dat je jezelf niet profileert als iets te enthousiaste verkoper.

 

Fouten in de teksten

Staat er een fout in de tekst op de homepage van jouw website? Dan kun je het wel vergeten: jouw website wordt meteen weg geklikt. In de teksten op de andere webpagina’s mogen ook geen fouten staan, maar fouten in de teksten op de homepage worden mogelijk nog harder afgestraft. Lees de teksten daarom altijd goed door en plaats alleen teksten die helemaal foutloos zijn.

 

Een te lange homepage

Steeds meer websites hebben een homepage die je helemaal naar beneden kunt scrollen. Dit werkt goed en zeker als je de homepage indeelt in verschillende blokken met content, maar de homepage moet niet te lang worden. Houd er rekening mee dat geen enkele website bezoeker urenlang gaat zitten scrollen en gebruik daarom alleen echt interessante content op de homepage. Doe je dit niet, dan wordt de content onderaan de pagina helemaal niet gelezen.

- 5 van 5 sterren -