Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 03-04-2018

Je hoort het begrip ‘e-commerce’ regelmatig. Maar wat houdt dit begrip precies in? Je leest het op deze pagina. Ook lees je op deze pagina wat de voordelen zijn van e-commerce en hoe je zelf aan de slag kunt in de e-commerce.

 

De betekenis van het begrip e-commerce

Het begrip e-commerce is een samenvoeging van de woorden ‘electronic’ en ‘commerce’. Onder e-commerce verstaan we het handelen via het internet, ofwel het kopen en verkopen van producten via het internet. Tien jaar geleden was e-commerce nog niet zo groot, maar tegenwoordig zijn er duizenden verschillende bedrijven die zich met deze vorm van handel bezig houden. Het internet is niet meer weg te denken uit de moderne maatschappij en e-commerce ook zeker niet.

 

De voordelen van e-commerce

Steeds meer ondernemers houden zich bezig met e-commerce. Dit is niet voor niets, want e-commerce heeft diverse voordelen ten opzichte van traditionele (offline) handel. Het eerste voordeel van e-commerce, is dat deze vorm van handelen niet plaatsgebonden is. Je kunt overal producten verkopen als ondernemer, maar je kunt ook overal producten kopen als consument. Wil je als Nederlanders bijvoorbeeld iets bestellen uit Amerika, dan is dit gewoon mogelijk. E-commerce kent geen landsgrenzen.

 

Daarnaast heb je bij e-commerce niet te maken met openingstijden. Ook als je als ondernemer al lang in bed ligt, kun je nog producten verkopen in jouw online shop. En kun je ’s nachts een keertje niet slapen? Dan kun je gewoon online shoppen om de tijd te doden. Je zit niet vast aan de openingstijden van een winkel, zoals bij traditionele (offline) winkels wel het geval is.

 

Verder heeft e-commerce een grote efficiëntie en zijn er veel kansen voor directe online marketing. Tot slot kunnen webwinkels een groter en breder assortiment voeren dan standaard winkels. Ze hoeven hun producten namelijk niet in een winkel te tonen, maar doen dit gewoon op het internet. Het enige wat je nodig hebt voor jouw grote assortiment, is een grote opslagplaats om je voorraad te kunnen bewaren. 

 

Aan de slag in de e-commerce

Wil jij van de vele voordelen van e-commerce profiteren? Dan ga je aan de slag in deze unieke sector. Dit doe je door een eigen webwinkel te starten. Je kiest helemaal zelf wat je wil verkopen in jouw online shop en op welke doelgroep je wil richten. Staat jouw webwinkel online, dan mag je je officieel een e-commerce ondernemer noemen. Dit betekent dat ook jij van de vele e-commerce voordelen kunt profiteren.

Wil je graag reageren op dit blog artikel? Dat kan! Bekijk het topic in ons Vimexx forum!

- 5 van 5 sterren -