Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 11-07-2018

Het zal je niet onbekend zijn, dat verschillende aspecten een rol spelen bij het opbouwen van de zoekresultatenpagina’s door Google. Denk bijvoorbeeld aan de hoeveelheid content op je website, het aantal websites die naar jouw website linkt, de autoriteit van je website, enzovoorts. Wat veel mensen niet weten, is dat ook de snelheid van een website van invloed is op de resultaten in een zoekmachine in Google. In dit artikel vertellen we je hier meer over! Evenals dat we je tips geven om de snelheid van je website te verbeteren.

 

Tip: kijk niet alleen naar de snelheid van je website op een desktopcomputer of laptop! Ook op mobiele telefoons moet de website snel te laden zijn.

 

Het belang van een snelle website voor Google

Google wil het haar gebruikers zo makkelijk en comfortabel mogelijk maken, wanneer zij via Google op een website terechtkomen. Zo vindt Google het belangrijk, dat een website snel laadt en bezoekers eenvoudig door kunnen klikken naar andere pagina’s binnen de website. Op deze manier hoeft een bezoeker niet lang te wachten, wat het comfort van het surfen op internet bevordert.

 

Introductie van de snelheid als beoordelingsfactor 

Het feit dat websites snel geladen moeten kunnen worden door een gebruiker is niet nieuw. Deze factor voor het bepalen van de ranking van websites werd al in 2010 geïntroduceerd door de grootste zoekmachine van dit moment. Google. Na deze aankondiging introduceerde Google verschillende tools om de snelheid van je eigen website te meten en te verbeteren. Een voorbeeld van deze tools is de Pagespeed Insights test.

Je website sneller maken met handige tips

Er zijn verschillende manieren waarop je een website sneller kunt maken. Kijk bijvoorbeeld eerst eens naar de server waarop de website geplaatst is. Mogelijk is de server als geheel vrij traag, waardoor het loont om de website naar een snellere server van een andere hostingprovider te verplaatsen. Des te meer websites er immers op een server staan, des te trager zal deze normaliter ook worden.

 

Kies voor kleinere, gecomprimeerde foto’s

Ook is het raadzaam om voor relatief kleine afbeeldingen op je website te kiezen. Grote afbeeldingen hebben een groot aantal pixels, waardoor het veel tijd voor deze geladen zijn. Zeker op een mobiele website doen kleinere, iets minder scherpe afbeeldingen niet onder voor de HD foto’s.

 

Plug-ins in Wordpress uitschakelen

Mocht je met Wordpress werken, dan is het raadzaam om onnodige plug-ins uit te schakelen. Vaak staan er nog plug-ins geactiveerd, die je inmiddels niet meer gebruikt. Dit is zonde van je snelheid!

Wil je graag reageren op dit blog artikel? Dat kan! Bekijk het topic in ons Vimexx forum!

- 5 van 5 sterren -