Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 23-08-2017

Je hebt besloten dat je een eigen webwinkel op wil richten. Het lijkt je niet alleen leuk om een online shop te runnen, maar je denkt dat je hier ook veel geld mee kunt verdienen. Wil jij echt veel geld verdienen met jouw online shop? Dan raden wij je aan om een webwinkel met speelgoed te starten. Volgens de Thuiswinkel Markt Monitor zijn de online bestedingen in deze productcategorie namelijk het snelst gestegen.

 

Speelgoed: 63 procent meer verkocht

De Thuiswinkel Markt Monitor voert ieder kwartaal een uitgebreid onderzoek uit naar de online bestedingen in Nederland. Uit het onderzoek van het tweede kwartaal van 2017 is gebleken dat de online bestedingen in de productcategorie speelgoed wel erg snel gestegen zijn. Waar andere productcategorieën stegen met 30 procent (gezondheid en beauty), 24 procent (huis en tuin), 23 procent (kleding) en 22 procent (huishoudelijke elektronica), stegen de online bestedingen van speelgoed namelijk met 63 procent.

 

Wil je een webwinkel starten, dan is het dus zeker interessant om speelgoed te gaan verkopen. Ook de andere productcategorieën doen het goed, maar speelgoed is in het tweede kwartaal van dit jaar wel erg veel verkocht via het internet.

 

Online speelgoed verkopen: drie tips

Heb jij besloten een webwinkel met speelgoed te willen starten? Dan kun je wel enkele tips gebruiken om jouw webwinkel zo goed mogelijk in te richten en jouw producten zo aantrekkelijk mogelijk aan te bieden. In onderstaande tekst geven wij je drie algemene tips om zo veel mogelijk speelgoed te verkopen in jouw webwinkel.

 

Tip 1: maak een webwinkel voor de ouders

Je verkoopt producten voor kinderen, maar zij zijn niet degenen die online aan het winkelen zijn. Maak daarom een webwinkel voor de ouders, want zij zijn uiteindelijk de personen die het speelgoed online kopen. Een webwinkel met een kinderlijk design is leuk voor de sfeer, maar richt jouw webwinkel uiteindelijk wel in voor de ouders van de kinderen.

 

Tip 2: zorg voor duidelijke productfoto’s

Iedereen weet hoe Lego of Playmobil eruit ziet, maar toch is het goed om (duidelijke) productfoto’s bij jouw producten te plaatsen. Koop je een Lego pakket, dan wil je namelijk wel weten wat er precies in zit. Ook leuk: een paar sfeerfoto’s van kinderen die met dat specifieke Lego pakket aan het spelen zijn. Dit soort foto’s kunnen de ouders net over de streep trekken om ook een aankoop te doen.

 

Tip 3: bied meerdere betaalmogelijkheden aan

Een goede webwinkel accepteert niet alleen creditcards, maar heeft ook iDeal, PayPal en het liefst ook de mogelijkheid om aankopen achteraf te betalen. Je hoeft niet alle mogelijke betaalmogelijkheden aan te bieden, maar het is wel goed als consumenten meerdere keuzemogelijkheden hebben bij het kiezen van een betaaloptie.

- 5 van 5 sterren -