Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 10-10-2018

Google Adsense is een bijzonder populaire dienst onder websitehouders. Het is een alternatief voor affiliate marketing, waarbij websitehouders verdienen aan producten die via bijvoorbeeld banners op hun website verkocht worden. Bij Google Adsense kun je, net als bij affiliate marketing, banners op je website plaatsen. Per klik van een bezoeker verdien je hier vervolgens aan! Het heeft geen zin om zelf op de advertenties te klikken, dit kan je zelfs een ban opleveren bij Google Adsense.

 

Voordat we je tips geven om een goed resultaat te behalen met Adsense, is het noodzakelijk om een account aan te maken. Je kunt met je gebruikelijke Google-account inloggen op Google.com/adsense en vervolgens direct aan de slag gaan. Dat wil zeggen, dat je een nieuwe website toe kunt voegen en je eerste advertentieblokken vormt kun geven.

 

Kies voor advertentieblokken die bij je website passen

Het is sterk afhankelijk van de aard van je website, welk type advertentieblokken hier het beste op aansluiten. Kies bijvoorbeeld voor blokken met tekstlinkjes, blokken met knipperende banners, blokken met losse afbeeldingen van adverteerders, enzovoorts. Op het moment dat advertentieblokken te druk worden, kan dit bezoekers afschrikken. Een te saai advertentieblok kan er aan de andere kant voor zorgen, dat deze niet of nauwelijks opvalt bij bezoekers. Je inkomsten zullen als gevolg hiervan al snel tegenvallen!

 

Om erachter te komen welk type advertentieblok het beste bij de bezoekers op je website past, kun je hiermee experimenteren. Plaats bijvoorbeeld eerst een week een knipperende banner op je website en vervolgens kale tekstlinkjes. Welk type advertentie presteert het beste?

 

Geschikte plek voor je advertentieblokken

Naast het type advertentieblok speelt ook de locatie hiervan een belangrijke rol in de resultaten die je hiermee behaalt. Aan de ene kant moet een advertentieblok opvallen, zodat hier voldoende mensen op klikken. Tegelijkertijd wil je voorkomen dat de banners je bezoekers afschrikken, waardoor zij niet meer terugkomen of je website al direct weer verlaten. Ook hierbij is het verstandig om enigszins te experimenteren!

 

Over het algemeen wordt aangeraden om de advertentieblokken bovenaan je website rustig te houden. Een horizontale, smalle balk met tekstlinkjes kan door bezoekers als een menubalk gezien worden. Zij zullen hierdoor sneller op de linkjes klikken, dan op een balk met drukke afbeeldingen. Meer naar beneden toe kun je voor een wat drukker advertentieblok met een banner of afbeelding kiezen. Plaats deze bijvoorbeeld aan de zijkant van je website.

- 5 van 5 sterren -