Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 15-05-2018

Steeds meer websites, tools en programma’s worden beveiligd met een wachtwoord. Met een wachtwoord bescherm je je persoonlijke gegevens en dus jezelf tegen hackers, maar het kan wel lastig zijn om al die wachtwoorden te onderhouden. Gelukkig kun je al je wachtwoorden opslaan in de browser. Maar is dit wel zo veilig? Je leest het in dit artikel. 

 

Waarom je wachtwoorden opslaan in de browser?

Door je wachtwoorden op te slaan in de browser, hoef je je wachtwoorden niet iedere keer opnieuw in te typen. Stel, je wil je inloggen bij Facebook. Sla je jouw wachtwoord niet op in de browser, dan moet je deze steeds opnieuw intikken. Sla je je wachtwoord wel op, dan is dit niet nodig. Je kunt je nu direct inloggen. Door je wachtwoorden op te slaan in de browser, bespaar je jezelf simpelweg een hoop tijd.

 

Is het veilig?

Het is alleen veilig je wachtwoorden op te slaan in de browser als jij de enige bent die jouw computer gebruikt. Wordt jouw computer gebruikt door meerdere mensen, dan maak je voor jezelf een beveiligd account met wachtwoord. In dit account kun je jouw wachtwoorden veilig opslaan in de browser, zonder dat de andere gebruikers van de computer jouw wachtwoorden kunnen zien.

Verder heb je goede antivirussoftware nodig om je wachtwoorden veilig op te kunnen slaan. Krijg je een virus op je computer, dan kunnen je wachtwoorden namelijk gestolen worden door hackers. Dit wil je uiteraard voorkomen, want dit betekent dat jouw beveiligde accounts toegankelijk zijn voor criminelen met de verkeerde bedoelingen. Met goede antivirussoftware voorkom je dat hackers jouw computer kraken en je wachtwoorden kunnen stelen.

 

Hoe kun je je wachtwoorden het beste opslaan?

Wil je jouw wachtwoorden liever niet in de browser opslaan? Gebruik dan een wachtwoordmanager. Dit is een tool die je helpt jouw wachtwoorden volledig veilig te beheren. Er zijn diverse wachtwoordmanagers die je kunt gebruiken om je wachtwoorden te beheren. Door deze met elkaar te vergelijken, vind je vanzelf de beste tool om je wachtwoorden veilig te noteren.

 

Je kunt je wachtwoorden ook op een papiertje schrijven, maar dit papiertje moet je dan niet naast de computer leggen. Verstop het papiertje met je wachtwoorden ergens anders in huis en haal het alleen tevoorschijn als je jouw wachtwoorden vergeten bent.

Wil je graag reageren op dit blog artikel? Dat kan! Bekijk het topic in ons Vimexx forum!

- 5 van 5 sterren -