Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 19-06-2018

Een goede website wordt niet alleen correct weergegeven op laptops en computers, maar ook op mobiele telefoons en tablets. Om ervoor te zorgen dat jouw website of webwinkel goed weergegeven wordt op kleinere apparaten als smartphone en tablets, heeft je site of shop een resposive design nodig. Er zijn diverse CSS frameworks die de basis voor een responsive webdesign bieden. Eén van deze frameworks is het Bootstrap framework.

 

Op deze pagina lees je meer over het framework Bootstrap. Zo lees je niet alleen wat dit framework inhoudt en waar je het voor kunt gebruiken, maar ook van welke voordelen je profiteert als je besluit dit CSS framework te gebruiken als basis voor een responsive website of webwinkel.

 

Bootstrap: een korte kennismaking

Bootstrap is een framework voor HTML, CSS en JavaScript. Het framework heeft een aantal handige functies en extra mogelijkheden, waaronder de mogelijkheid om sneller en gemakkelijker een responsive website of webwinkel te maken. Door het framework Bootstrap te gebruiken, is het gemakkelijker om een responsive website of webwinkel op te zetten en is het bovendien gemakkelijker om deze site of shop te wijzigen.

 

De voordelen van Bootstrap

Bootstrap is een populair CSS framework en dit is niet zo vreemd. Gebruik je namelijk Bootstrap als basis voor jouw responsive website of webwinkel, dan profiteer je van diverse voordelen. Deze worden hieronder kort beschreven.

 

Bootstrap heeft een responsive grid systeem

Het eerste voordeel van Bootstrap, is het feit dat dit framework uitgerust is met een responsive grid systeem. Dit systeem zorgt voor de verschillende weergaven van een website of webwinkel. Het systeem ondersteunt vier afmetingen, namelijk zeer kleine schermen (smartphones), kleine schermen (tablets), middelgrote schermen (laptops) en grote schermen (desktop pc’s).

Bootstrap heeft vele standaard functies

Een ander voordeel van Bootstrap, is het feit dat dit framework vele standaard functies heeft. Je kunt het framework gebruiken voor het opmaken van eenvoudige elementen in HTML, maar ook voor het opmaken van tabellen, buttons, afbeeldingen en formulieren. Alle elementen die je in Bootstrap maakt, krijgen een professioneel uiterlijk.

 

Naast enkele standaard functies, heeft Bootstrap ook vele geavanceerde functies. Het opmaken van complexe formulieren en navigatiestructuren is bijvoorbeeld ook erg gemakkelijk binnen dit framework.

 

Bootstrap is gebruiksvriendelijk

Tot slot is het framework Bootstrap erg gebruiksvriendelijk. Het duurt misschien even voor je het framework onder de knie hebt, maar hierna is vrijwel alles mogelijk binnen Bootstrap. En omdat er online vele Bootstrap handleidingen te vinden zijn, kun je zelfs als leek aan de slag met dit framework.

Wil je graag reageren op dit blog artikel? Dat kan! Bekijk het topic in ons Vimexx forum!

- 5 van 5 sterren -