Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 30-04-2018

Je kunt ervoor kiezen Exchange e-mail te gebruiken. Maar wat houdt dit precies in? Je leest het in dit artikel. Ook lees je op deze pagina wat de voordelen zijn van Exchange en welke besturingssystemen er ondersteund worden door Exchange.

 

Exchange: een korte introductie

Exchange is een stukje software dat ontwikkeld is door Microsoft. Het doel van Exchange is om jouw e-mails, contacten en agenda-afspraken op al je apparaten met elkaar te koppelen, zodat je je mails, contacten en afspraken altijd in kunt zien. Ook kun je met Exchange op ieder apparaat mails versturen, nieuwe contacten aanmaken en afspraken in je agenda zetten.

 

In feite is Exchange een soort versie van Outlook van Microsoft, maar dan in een online omgeving. De e-mails, contacten en afspraken in het systeem worden met elkaar gedeeld, op diverse devices. Door Exchange e-mail te gebruiken, kun je simpelweg altijd bij je mails. Ook kun je op ieder apparaat dat gekoppeld is aan jouw Exchange account, e-mails versturen.

 

De voordelen van Exchange

Er zijn diverse voordelen verbonden aan het gebruik van Exchange. Het belangrijkste voordeel is dat het erg gemakkelijk is om altijd en overal je e-mails, contacten en agenda te kunnen gebruiken. Of je nu achter je computer zit of je telefoon gebruikt: je kunt altijd een mail openen of versturen, contactgegevens opvragen of in je adresboek zetten en agendapunten aan je kalender toevoegen.


Daarnaast heeft Exchange e-mail ook uitstekende beveiliging tegen spam. En vind je het belangrijk dat er regelmatig back-ups worden gemaakt van jouw mails, contactenlijst en agenda? Dan is Exchange ook zeker iets voor jou, want deze software maakt regelmatig volledige back-ups van alle mails, contacten en agendapunten die je – op welk apparaat dan ook – opslaat.

 

Ondersteunde besturingssystemen

Exchange e-mail wordt onder andere ondersteund door de besturingssystemen Windows, Mac OSX, iOS, Android en Windows Phone. Ook als je meerdere besturingssystemen door elkaar gebruikt, bijvoorbeeld omdat je een Windows computer gebruikt, een tablet van Android hebt en een telefoon van Apple gebruikt, kun je Exchange e-mail gewoon gebruiken.

 

Het feit dat Exchange e-mail door zo veel besturingssystemen ondersteund wordt, maakt deze software erg toegankelijk. Er zijn dan ook veel mensen die Exchange gebruiken.

Wil je graag reageren op dit blog artikel? Dat kan! Bekijk het topic in ons Vimexx forum!

- 5 van 5 sterren -