Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 19-06-2018

Wil je dat jouw Google Adwords campagne slaagt? Dan is het erg belangrijk om de juiste zoekwoorden te selecteren voor jouw advertentiecampagne in Google. Hier kun je de zoekwoordplanner van Google Adwords voor gebruiken. Hoe deze tool precies werkt en hoe je de zoekwoordplanner kunt gebruiken, lees je op deze pagina.

 

Wat doet de zoekwoordplanner?

Binnen Google Adwords kun je diverse tools gebruiken om een goede advertentiecampagne op te zetten. Eén van deze tools is de zoekwoordplanner, ook wel de keyword planner genoemd. De zoekwoordplanner van Google Adwords laat jou zien hoe vaak een zoekwoord wordt gebruikt in een bepaald land. Daarnaast laat de tool je zien wat de kosten zijn van een Adwords campagne, als je dit specifieke zoekwoord wil gebruiken in jouw advertenties. Op deze manier helpt de zoekwoordplanner je een goede campagne op te zetten in Google Adwords.

 

Goed om te weten: met de Google Adwords zoekwoordplanner kun je ook zien wat het mobiele zoekgedrag van internetgebruikers is, met betrekking tot een bepaald zoekwoord. Als een internetgebruiker op zijn smartphone naar een bepaald zoekwoord zoekt, zie je dit namelijk ook in de tool terug.

 

De Adwords Keyword Tool en de Verkeerschatter

De zoekwoordplanner is in feite en combinatie van twee hulpprogramma’s die vroeger binnen Google Adwords bestonden. Het gaat om de Adwords Keyword Tool en de Verkeerschatter. Nu deze tools in de zoekwoordplanner gecombineerd zijn, kun je deze niet meer los gebruiken. Ben je gewend de Adwords Keyword Tool en/of de Verkeerschatter te gebruiken in Google Adwords? Dan gebruik je nu de zoekwoordplanner.

 

De zoekwoordplanner gebruiken

De zoekwoordplanner of keyword planner is een onderdeel van Google Adwords. Dit betekent dat je de tool alleen kunt gebruiken als je een Adwords account hebt. Heb je nog geen Adwords account? Dan maak je deze eerst aan. Heb je al wel een Adwords account? Dan ga je direct naar de url https://adwords.google.com/KeywordPlanner om de zoekwoordplanner van Google Adwords te kunnen gebruiken.

Wil je graag reageren op dit blog artikel? Dat kan! Bekijk het topic in ons Vimexx forum!

- 5 van 5 sterren -