Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 23-04-2018

Als je een gTLD domeinnaam wil registeren, moet je altijd aan de voorwaarden van de ICANN voldoen. Eén van deze voorwaarden, is dat je de juiste gegevens doorgeeft bij het registreren van de domeinnaam. Daarom verplicht de ICANN je om jouw e-mailadres te verifiëren.

 

Maar wat is de ICANN eigenlijk en waarom ben je verplicht jouw e-mailadres te verifiëren bij het registreren van een nieuwe domeinnaam? Je leest het op deze pagina.

 

Wat is de ICANN?

De afkorting ICANN staat voor Internet Corporation for Assigned Names and Numbers. Dit is een non-profitorganisatie die enkele belangrijke taken heeft. Deze taken hebben allemaal iets te maken met het internet.

 

Enkele taken van de ICANN, zijn de volgende:

- Het toekennen en specifiëren van toplevel domeinnamen.

- Het distribueren met IP-adressen.

- Het toewijzen van domeinnamen.

 

De organisatie registreert zelf geen domeinnamen. Ook houdt de ICANN zich niet bezig met het beheren van domeinnamen. Wat deze non-profitorganisatie doet, is simpelweg toezicht houden in de online wereld.

 

Jouw e-mailadres verifiëren bij de ICANN

De ICANN heeft diverse verantwoordelijkheden. Eén van de belangrijkste verantwoordelijkheden van de organisatie, is ervoor zorgen dat alle domeinregistratiegegevens recent zijn. Ook moet de organisatie ervoor zorgen dat alle domeinregistratiegegevens kloppen. Om te controleren of jouw gegevens kloppen, moet je bij het registreren van een domeinnaam je e-mailadres verifiëren.

Doe je dit niet? Dan wordt jouw domeinnaam na 15 dagen onbereikbaar gemaakt. Dit betekent niet dat je jouw domeinnaam niet meer kunt registreren, maar wel dat je er geen gebruik van kunt maken. Je bent de domeinnaam dus nog niet meteen kwijt, maar op de korte termijn kun je er ook niets mee doen. Daarom raden wij je aan jouw e-mailadres direct te verifiëren bij de ICANN. Zo voorkom je dat je dit vergeet en in de problemen komt met jouw domeinnaam.

 

Wel of geen verificatie?

Je krijgt alleen met de ICANN te maken als je een gTLD domeinnaam wil registreren, ofwel een Global Top Level Domain. Dit zijn domeinnamen met algemene extensies, zoals de extensies .com, .net en .biz. Wil je een .nl domeinnaam registreren? Dan krijg je niet te maken met de ICANN. Dit betekent dat je jouw e-mailadres niet bij deze organisatie hoeft te verifiëren. Bij iedere gTLD domeinnaam die je wil registreren, is dit wel verplicht. Het maakt niet uit wat voor GTLD domein je wil registreren.

Wil je graag reageren op dit blog artikel? Dat kan! Bekijk het topic in ons Vimexx forum!

- 5 van 5 sterren -