Vimexx Facebook

Onderwerp: Overschakeling webhosting Versio - Vimexx : makkelijk ?

01-09-2021 23:33

Zoals velen ga ik na de 2x forse prijsstijgingen (2018 en 2021) weg bij Versio, op 15/10 moet ik normaal verlengen.

Ik heb een Wordpress website met 10.5GB data en een eigen domeinnaam.

In mijn Versio account zie ik een tab 'verhuizingen'.

Hoe zet ik het makkelijkst gans mijn website over, is daar een youtube video van of makkelijke handleiding ?

Sommigen hebben een gratis migration service zag ik.

02-09-2021 18:57
#3264

Hi Yves,

Het is een beetje afhankelijk wat je zelf dus wilt, als je bijvoorbeeld zelf de website wil verhuizen, dan ben je hier zelf volledig vrij in om uit te voeren, de methode en hoe je het precies uitvoert.
Zelf hebben wij hier een handleiding voor waarin verschillende methodes worden uitgelegd, zie https://www.vimexx.nl/help/hoe-verhuis-ik-mijn-website-naar-vimexx-toe voor nadere toelichting.

Mocht je dit toch willen laten doen, dan kan dat middels onze verhuisservice, zie ook https://www.vimexx.nl/help/verhuisservice-aanvraag-indienen voor meer informatie.
Afhankelijk van het pakket dat je bij ons afsluit, dus plus of hoger, zit hier gratis verhuisservice tijd bij, afhankelijk van het pakket kan dit maximaal een uur of 2 uur zijn, zie boven staande pagina voor de nodige informatie hierover.

Let wel op dat onze verhuisservice afdeling altijd druk is, het kan dan ook 1 tot 3 werkdagen duren voordat je verhuisservice aanvraag in behandeling wordt genomen.
Daarna zal het proces vrij snel verlopen, je hoort dan via de verhuisservice ticket van onze verhuizers hoe het zal verlopen, dus voor wanneer deze gepland staat en of alle aangeleverde informatie voldoende is.

Mocht je toch niet helemaal eruit komen, neem dan gerust contact op met onze helpdesk door een chat of ticket te starten, dan helpen we je graag!

Groet,
Bertus

01-10-2021 11:24
#3319

Ik heb deze verhuizing ook gedaan, gaat in principe heel gemakkelijk.

De website via FTP kopieren van de ene server naar de andere.

Wel was het veel werk om alle emailadressen te gaan invoeren in DirectAdmin van Vimexx, als je er meer dan 1 of 2 gebruikt.

De inhoud van de mailboxen heb ik gekopieerd van de ene naar de ander server op deze manier: https://www.vimexx.eu/help/email-overzetten-vanaf-andere-hosting

Let op: ga de verhuizing in gang zetten ruim voordat de verlengingsdatum eraan komt, zodat je tijd hebt om mogelijke problemen op te lossen.

Dus: hostingabonnement bij Vimexx nemen, daar de website heen kopieren en alle emailadressen aanmaken etc. En dan de verhuizing van de domeinnaam in gang zetten.

- 5 van 5 sterren -