Hoe verhuis ik mijn website naar Vimexx toe?

Geschreven door Vimexx op 14-12-2016

Voordat je een website kunt overbrengen naar een webhosting pakket van Vimexx toe, dien je rekening te houden met een aantal stappen. De stappen staan hieronder weergegeven.

1. Webhosting pakket aanschaffen

Allereerst is het van belang dat je een webhosting pakket bij ons aanschaft. Alle pakketten staan op onze website weergegeven, je kan de pakketten inzien en bestellen via de volgende link: https://www.vimexx.nl/webhosting.

2.1 Website bestanden overbrengen naar het nieuwe webhosting pakket

Zodra je het nieuwe webhosting pakket hebt aangeschaft dien je de website bestanden van de oude partij naar ons toe te verhuizen. Je kan dit handmatig doen via FTP maar je kan ook een van de onderstaande handleidingen gebruiken die het vaak vergemakkelijken:

Wanneer je het toch via FTP wilt overplaatsen dien je de bestanden die nog bij de oude provider staan naar je computer te verplaatsen (lokaal opslaan) en deze vervolgens in de public_html map van je domein bij het nieuwe hosting pakket dat je bij ons hebt afgenomen terug te plaatsen. Let er op dat dit nogal veel tijd in beslag kan nemen, afhankelijk van de grootte en aantal van de bestanden.

2.2 Eventuele databases overbrengen naar het nieuwe webhosting pakket

Voordat je de database(s) kunt overbrengen naar het nieuwe webhosting pakket dien je deze nieuw aan te maken in de DirectAdmin omgeving. Hoe je een database aanmaakt in DirectAdmin hebben we uitgelegd in de volgende handleiding: https://www.vimexx.nl/help/mysql-database-aanmaken.

Daarna kan je inloggen op PhpMyAdmin en via daar de database importeren. Hoe je een database in PhpMyAdmin importeert staat ook weer uitgelegd in een andere handleiding: https://www.vimexx.nl/help/database-importeren-via....

3. Domein verhuizen

Zodra alle website bestanden en eventuele databases zijn overgezet is het tijd om de domeinnaam te verhuizen. Hoe je dat doet hebben we uitgebreid voor je op een rijtje gezet in de volgende handleiding: https://www.vimexx.nl/help/wat-komt-er-bij-een-dom.... Zodra de domeinnaam verhuisd is dien je deze nog wel te koppelen aan het webhosting pakket, een handleiding over dit proces is ook beschikbaar: https://www.vimexx.nl/help/domeinnaam-koppelen-aan....

De verhuizing lukt me niet

Mocht het verhuizen van je website je zelf niet lukken dan kan je aanspraak maken op onze gratis verhuisservice, deze service is beschikbaar vanaf het plus pakket of hoger. Mocht je aanspraak willen maken op deze verhuisservice dan kan je het volgende artikel raadplegen: https://www.vimexx.nl/help/verhuisservice-aanvraag-indienen.