Vimexx Facebook

Hoe koppel ik mijn domeinnaam aan mijn webhosting pakket?

Bijgewerkt op 10-06-2024

Je hebt een domeinnaam gekocht en wilt hier graag een website op plaatsen en een bijbehorend e-mailadres voor aanmaken. Dat is geen enkel probleem en kan je via enkele kliks geregeld hebben bij Vimexx. Om de website en e-mail aan te kunnen aanmaken, heb je wel een webhosting pakket nodig, aangezien we anders geen plek hebben om de e-mail en website op te slaan. Onze webhosting pakketten vind je op de webhosting pagina.

In dit artikel beschrijven we de volgende twee punten:

  1. Domein koppelen aan hostingpakket via het klantenpaneel
  2. Extern domein koppelen aan het webhosting pakket

1. Domein koppelen aan hostingpakket via het klantenpaneel

Het koppelen van een domeinnaam die bij ons aangeschaft is doe je via het klantenpaneel. Je hoeft dit niet te doen als je domeinnaam extern geregistreerd is, volg hiervoor de volgende stap. Het koppelen via ons systeem zorgt ervoor dat de domeinnaam automatisch toegevoegd wordt aan het hosting pakket.

Stap 1

Om het koppelen van je domeinnaam aan je hosting pakket te realiseren, moeten we een aantal stappen uitvoeren in het klantenpaneel. Rechts bovenaan op onze website, klik je op het icoontje: .
Vanuit hier kunt je doorklikken naar je Klantenpaneel. Als dit er niet staat, klik je eerst op Inloggen. Je logt dan in met de gegevens die je aangemaakt hebt tijdens het afrekenen van het product op onze website.

Stap 2

Als je op je klantenpaneel bent ingelogd, klik je in het menu aan de bovenkant op Mijn Domeinen.

Hierna zie je aan de linkerkant een overzicht van je domeinnamen die bij ons geregistreerd staan. Klik de domeinnaam aan, waar je graag een hostingpakket aan wilt koppelen. Hierna klik je op de blauwe knop Beheren en vervolgens op Koppel een hostingpakket.

Stap 3

De volgende stap is het daadwerkelijk koppelen van je domeinnaam aan het hosting pakket, selecteer je pakket en klik vervolgens op Koppelen om je domeinnaam aan het pakket te koppelen.

De domeinnaam is nu succesvol gekoppeld aan je hosting pakket.

Je hebt nu alle stappen succesvol doorgelopen en jouw domeinnaam met succes gekoppeld aan je hosting pakket. Aangezien er nu enkele stappen aan de achterkant van ons systeem uitgevoerd worden, duurt het gemiddeld 4 tot 6 uur voordat je de domeinnaam kunt bezoeken en de door jou geüploade website zichtbaar zal zijn. Helaas kunnen wij dit niet versnellen en moeten we na het koppelen hier altijd op wachten. Dit heeft namelijk te maken met dat het internet gemiddeld elke 6 uur nieuwe wijzigingen per domeinnaam ophaalt.

Terug naar boven

2. Extern domein koppelen aan het webhosting pakket

Let op! Deze stap hoef je niet te volgen als je domeinnaam bij Vimexx ondergebracht is!

Stap 1

De eerste stap met het koppelen van een extern domein aan het hosting pakket, is het toevoegen van het domein binnen DirectAdmin. Dit doen we in DirectAdmin via het menu Domain setup welke je links bovenaan in DirectAdmin vind. Op onderstaande afbeelding staat het met een pijl aangegeven.

Domain setup directadmin

Stap 2

Als je geklikt hebt op Domain setup, kom je op een pagina waar je het linkje Add another domain ziet staan links bovenaan. Hier klik je weer op.

add domain

Stap 3

Zodra je hier op geklikt hebt, voer je de domeinnaam in die je eerder geregistreerd en dus gekocht hebt. De rest kun je eigenlijk in elk geval zo laten staan, tenzij je zelf weet wat je verandert. Daarna klik je op Create waarna de domeinnaam netjes toegevoegd is binnen je hosting pakket.

domain setup

Stap 4

De volgende stap is het wijzigen van de nameservers bij de partij waar je domeinnaam nu staat, pas de nameservers aan naar de nameservers die weergegeven staan in onderstaande afbeelding:

De domeinnaam is nu succesvol gekoppeld aan je hosting pakket.

Je hebt nu alle stappen succesvol doorgelopen en jouw domeinnaam met succes gekoppeld aan je hosting pakket. Het duurt bij een nameserver wijziging altijd 4 tot 6 uur voordat je de domeinnaam kunt bezoeken en de door jou geüploade website pas zichtbaar zal zijn. Helaas kunnen wij dit niet versnellen en moeten we na het koppelen hier altijd op wachten. Dit heeft namelijk te maken met dat het internet gemiddeld elke 6 uur nieuwe wijzigingen per domeinnaam ophaalt.

Terug naar boven

Website maken? Dat kan eenvoudig!

Nu je domeinnaam gekoppeld is aan je nieuwe hosting pakket, kun je starten met het maken van een eigen website, webwinkel of bijvoorbeeld forum! We hebben het voor jou zo gemakkelijk mogelijk gemaakt door een automatische installer in te zetten waarmee jij tot wel 50 software pakketten volledig gratis én automatisch kunt installeren op je hosting pakket.

We hebben onder andere een handleiding gemaakt over hoe jij gemakkelijk je Wordpress website maken kan via deze tool. Maak je je website liever niet in Wordpress, maar wil je ouderwets een eigen simpele website maken? Dan hebben we hiervoor onze gratis website maken software beschikbaar welke gratis in DirectAdmin - bij je hosting pakket - aanwezig is!

Kom je er nou echt niet uit? Maak je geen zorgen en neem contact op met de helpdesk! Dit kan via de live chat of door een ticket aan te maken!

Terug naar boven

Heeft deze handleiding je goed geholpen?
- 5 van 5 sterren -