Hoe upgrade ik mijn VPS of dedicated server?

Bijgewerkt op 15-06-2023

Het kan zijn dat je huidige server niet meer aan je wensen voldoet naarmate je verder groeit. Dit is geen enkel probleem! Upgrades hiervan verlopen altijd vloeiend en je zult dus ook geen downtime mogen ervaren. Je kunt de RAM of opslag gemakkelijk upgraden, of de licenties wijzigen.

In deze handleiding lees je hoe je je server kunt upgraden.

Stap 1

Ga naar het Vimexx dashboard > Mijn hostings > en kies uit de VPS of dedicated server(s).

Stap 2

Kies in de linker kolom welke exacte server je wenst te upgraden.

Stap 3

Klik op “Beheren”, klik hierop en selecteer “Upgrade” of “Upgrade licenties”. Selecteer de gewenste upgrade.

Stap 4

Selecteer de gewenste upgrade in de pagina die je te zien krijgt. Je krijgt gelijk een overzicht te zien welke extra kosten er bij komt kijken. Klik vervolgens op “Upgrade”. Je upgrade komt in het winkelmandje te staan. Let erop dat dit afhankelijk is per persoon en per server. Het voorbeeld hieronder is vergelijkbaar aan een Custom VPS.

Stap 5

Selecteer je gewenste betaalmethode om de upgrade af te ronden. Vervolgens krijg je een bestelling en kun je hierin zien wat de status van de upgrade is.

De duur van de upgrade is afhankelijk van het type upgrade en beschikbaarheid van hardware, maar als je benieuwd bent naar een indicatie hiervan kan je het beste even contact met ons opnemen!