Vimexx Facebook

Hoe maak ik een redirect (doorverwijzing) via DirectAdmin?

Bijgewerkt op 10-06-2024

Soms is het gemakkelijker om een link te delen dat "jouwdomein.nl/hiervindjemijnfoto" heet in plaats van "jouwdomein.nl/img/26-02-2016_16:24.png". Via deze handleiding is het mogelijk om een bepaalde URL door te verwijzen naar een andere URL. Het is natuurlijk ook mogelijk om door te verwijzen naar een andere website. Je moet natuurlijk wel weten hoe je dat doet! In deze handleiding leggen we je dat maar al te graag uit!

Stap 1

Om een doorverwijzing (redirect) aan te maken dien je naar je DirectAdmin paneel te gaan. De link naar dit paneel staat beschreven in de email die je na de aanschaf van een webhosting pakket van ons hebt ontvangen!

Nadat je bent ingelogd selecteer je het domein waarbij je de doorverwijzing (redirect) wilt aanmaken.

Scroll daarna een stukje naar onderen totdat je uitkomt bij “Advanced Features”.

Vervolgens klik je op “Site Redirection”.

Directadmin

Stap 2

Je komt nu op de pagina terecht waar je de doorverwijzing (redirect) kunt aanmaken. Vul in het bovenste veld hetgeen in dat moet gaan verwijzen naar een andere URL. En vul in het onderste veld hetgeen in waar het naar toe moet verwijzen. Onderstaand nog een voorbeeld:

Redirect

Het beste is om als redirect type 301 te gebruiken.

In het voorbeeld willen we dat jouwdomein.nl/ditmoetnaarvimexx doorverwijst (redirect) naar https://vimexx.nl. Wanneer je naar iets op je eigen site wilt verwijzen voer je hier gewoon de URL van het betreffende bestand/de betreffende map in. Nadat je de gegevens hebt ingevoerd druk je natuurlijk op de "Save" button waarna de doorverwijzing binnen enkele minuten zal werken.

Status code

Wanneer je gebruik maakt van een redirect of doorverwijzing dan zal je domeinnaam een andere http status code krijgen. In plaats van een http response status code 200, een http response status code 301 of een http response status code 302. Bij het instellen van de redirect heb je de mogelijkheid om te kiezen voor een 301 of een 302.  Meer informatie over http response status codes en de betreffende 301 of 302 http response status code vindt je in het artikel Wat is een HTTP response status code?.

Gefeliciteerd! Je hebt zojuist een doorverwijzing (redirect gemaakt). Kom je er nou niet uit? Neem dan even contact op met de helpdesk via een live chat sessie of via een ticket. We helpen je graag!

Heeft deze handleiding je goed geholpen?
- 5 van 5 sterren -